93 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbloembotercitroeneigehaktknoflookkomkommerkorianderolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliesuikeruivruchtensapwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

snoekbaars met tomaten

Ingrediënten:
citroensap, doorregen spek, droge witte wijn, ei, mayonaise, milde mosterd, olie, peper, sjalot, snoekbaars, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / lunchgerecht uit Indonesie:

Eieren en tomaten in sojasaus - pindang telor dan tomat

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, ei, gemberwortel, goela djawa, groente, ketjap benteng asin, knoflook, limoensap, margarine, sambal trassi, tomaat, ui, voorjaarsui, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gierstkoekjes met tomaten en mozzarella

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, eierdooiers, eiwitten, gemalen gierst, gierst, melk, mozzarella, olijfolie, peper, room, tomaat, tomaten, vetstof en zout

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Aubergine, aardappels en tomaten

Ingrediënten:
aubergines, charlotte aardappels, citroensap, eieren, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tahin, thaise srirachasaus, tomaten, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatig gestoofde tuinbonen

Ingrediënten:
citroensap, ei, gedroogde tuinbonen, gigantes, limaboon, marjolein, olijfolie, peper, peterselie, tomaten, tomaten uit blik, tuinboon, ui, witte boon en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Loup farci en croûte

Ingrediënten:
basilicum, bladerdeeg, bleekselderij, citroensap, crème fraîche, eidooier, olijfolie, peper, prei, tomaten, wijnazijn, wortel, zeebaars en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Omelet gezond

Ingrediënten:
citroensap, eieren, grof zeezout, olijfolie extra vergine, peterselie, rode pesto, veldsla, versgemalen zwarte peper, zongedroogde tomaten en zwarte olijven met pit

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Komkommerbootjes met salade

Ingrediënten:
citroensap, ei, eierdooier, garnalen, groene paprika, knoflook, komkommer, rode paprika uit pot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

calderete van rijst met alioli

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, droge martini, eidooier, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, olijfolie, paellarijst, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, vis, water, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Koude rijst met tonijn en mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, kortkorrelige rijst, slablaadje, tomaat, tonijn uit blik, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Kool met mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, kool, tomaat, vastkokende aardappel, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Garnalencocktail

Ingrediënten:
citroensap, cognac, dijonmosterd, ei, kropsla, rauwe ongepelde garnalen, tomatenpuree, worcestersaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Boniter in gelei met mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, doperwten, ei, mosterd, rode paprika uit pot, slabladen, tomaat, tonijn uit blik, visbouillon, visgeleipoeder, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paté/terrine
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Picknick / diner / bijgerecht / voorgerecht uit 1080 recepten:

Koude rijstsalade

Ingrediënten:
champignon, citroensap, ei, kortkorrelige rijst, olijfolie, rode paprika uit pot, tomaat, verse peterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Nigella Express

Lunch / bijgerecht / avondmaal uit Nigella Express:

Salade nicoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, citroensap, croutons, ei, extra vierge-olijfolie, ijsbergsla, maldonzout, sperziebonen, suiker, tomaat, tonijn in blik en zwarte olijven

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Aspergesalade met ham en mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, ei, gekookte ham, komkommer, olijfolie, tomaat, ui, verse peterselie, witte asperge, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Frisse ballen van big uit de oven

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, ei, gemalen koriander, half-om-halfgehakt, harissa, karwijzaad, knoflook, olijfolie, rijst, sjalot, tomaten uit blik, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Rog in gelei met groene mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, ei, kappertjes, laurierblad, poedergelatine, rogvleugels, sherry, slablad, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Poularde op de wijze van Marengo - pollo alla marengo

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge witte wijn, eieren, extra vergine olijfolie, knoflook, paddestoelen, peper, poularde, rivierkreeftjes, tomaat, verse basilicum, verse peterselie, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Haal meer recepten op...