85 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembruine basterdsuikercayennepepercitroeneiketjap benteng maniskomkommerlimoensapolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige oliesambal oeleksuikertaugétomaatuivruchtensapwaterzoete indonesische sojasauszout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Saffraanalioli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Recept uit Spuntino:

ansjovisdressing

Ingrediënten:
ansjovis op olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, peper, rodewijnazijn, tabasco, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Pimenton-aïoli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, olijfolie, pimentón dulce, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Gebakken mini-artisjokken en aioli met roze peperkorrels

Ingrediënten:
bloem, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, dijonmosterd, eidooier, knoflook, maïzena, mini-artisjokken, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, wittewijnazijn, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Recept uit Het ATAG kookboek:

Saffraanmayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, gladde mosterd, knoflook, saffraandraadjes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ajada - Knoflookmayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, plantaardige olie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Mark Jensen - De Urban Cook

Recept uit De Urban Cook:

Knolselderijremoulade

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, dragon, eidooier, kappertjes, knoflook, knolselderij, olijfolie, peterselie, plantaardige olie, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Auberginekroketten

Ingrediënten:
aubergine, bloemige aardappel, citroensap, dragon, feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, raapzaadolie, scharrelei, scharreleidooier, wittebroodkruim, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Caldero - Vissoep met rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, bladpeterselie, cayennepeper, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, gedroogde paprika, harissa, heek, knoflook, knoflookmayonaise, koriander, laurier, mul, paprikapoeder, pastis, poon, raki, rode snapper, saffraanpoeder, schelvis, sinaasappelschil, tomaten, visgraten, zonnebloemolie, zonnevis en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Bijgerecht uit Moro:

Alioli

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, scharrelei, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Alioli

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, knoflook, moscatelazijn, scharreleidooier, suiker, wittewijnazijn, zoete wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Komkommerbootjes met salade

Ingrediënten:
citroensap, ei, eierdooier, garnalen, groene paprika, knoflook, komkommer, rode paprika uit pot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht / basisrecept uit Moro Londen:

Amandelalioli

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, peper, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Paprika-knoflooksaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, crème fraîche, eidooier, gevogeltefond, knoflook, noilly prat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, plantaardige olie, polenta, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Aïoli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamsbout met ei en tomatensaus

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, citroensap, eierdooier, knoflook, lamsbout, peper, reuzel, tomatenpuree, ui, verse peterselie, witte wijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Mayonaise speciaal

Ingrediënten:
ansjovispasta, citroensap, eidooier, knoflook, mosterd, olie, peterselie, ui, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
sauzen
Haal meer recepten op...