73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroencitroensapeigroenteknoflookkorianderlamsgehaktlamsschoudermuntolieolijfoliepeperpeterselierijstsuikertijmtomaatuivleeswortelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamsvlees met kardemom

Ingrediënten:
garam masala, gemalen kardemom, lamsschouder, olie, rode ui, tomaten, tomatenpuree, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Lahma bi agine - Pizza's met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gedroogde gist, lamsgehakt, suiker, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Merguez

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde munt, kaneel, kardemonpeulen, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kurkuma, lamsvlees, rozenwater, rundvlees, tomatenpuree, ui, water, witte peper, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peper

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Navarin printanier - Stoofpot van lam met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, bruine lamsfond, doperwten, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, meiknolletjes, olie, peper, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, runderfond, sperziebonen, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, water, winterwortelen, witte uien en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kuzu kebabi - Lamskebab

Ingrediënten:
citroensap, cognac, lamsschouder, perkamentpapier, tijm, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cassoulet

Ingrediënten:
bouquet garni, broodkruim, buikspek, knoflook, kruidnagels, lamsbout, lamsschouder, paneermeel, peper, prei, rauwe knoflookworst, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensribbetjes, water, witte bonen, wortel, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cassoulet de porc et de mouton - Bonen gebakken met varkensfilet, schapen- of lamsschouder en worst

Ingrediënten:
armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Ragout

Ingrediënten:
ganzenvet, knoflook, lamsschouder, peper, reuzel, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensschouder, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Lamsschenkel

Ingrediënten:
lamsschenkel, laurier, olijfolie, peper, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, water, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Basisrecept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Vleessaus

Ingrediënten:
bouquet garni, olijfolie, tomaten, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, vlees, water, wijn en zout

Soort:
sauzen
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harira

Ingrediënten:
berglinzen, bruine boter, gedroogde kikkererwten, kippenbouillon, koriander, lamsbout, langkorrelrijst, natron, olie, orientaalsche groente- en soepkruiden, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Komshuyani - Vlees met kweeperen

Ingrediënten:
citroensap, gember, kweeperen, lamsvlees, peper, piment, suiker, tomaten, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods / Georgisch / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Haal meer recepten op...