171 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbasilicumbleekselderijbloemboterbouquet garnicitroencitroensapgroenteknoflooklaurierolieolijfoliepeperpeterselierijstselderijsjalotsuikertijmtomaattomatenpureewortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Koningskrab en prei in as van hooi

Ingrediënten:
boter, broodkruimels, droge witte wijn, hooi, koningskrabscharen, mosselen, peper, prei, room, sjalotje, tijm, water, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Consommé van noordzeegarnalen en krab met citroen en lente-ui

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, eiwit, knoflookolie, lente-ui, noordzeekrab, pastis de marseille, peper, piment d'espelette, prei, rauwe ongepelde garnalen, tomatenpuree, ui, venkelknol, water, winterwortelen, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Basisrecept uit Twentse Smaakmakers:

Runderfond

Ingrediënten:
knolselderij, laurier, peperkorrels, prei, soepvlees, tijm, ui, water, winterpeen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde munt, kaneelstokje, kurkuma, munt, olijfolie, prei, risottorijst, water, wijnbladeren, witte druiven, witte ui en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vleesbouillon

Ingrediënten:
bouquet garni, kruidnagels, peper, prei, selderij, soepvlees, uien, water, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Bone Broth

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, heldere bouillon, jeneverbessen, laurierblaadjes, lavas, madeirawijn, peperkorrels, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbotten, runderschenkel, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zout

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Pekel voor varkensbuik

Ingrediënten:
inmaakzout, laurier, peperkorrels, prei, suiker, tijm, ui, water, wortel en zout

Soort:
sous-vide / condiment
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse minestrone

Ingrediënten:
rode aardappel, bleekselderij, boter, gemberpoeder, kippenbotten, lamsbotten, meiraap, peterselie, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, vermicelli, versgemalen zwarte peper, water, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Basisrecept uit Sieb's proefschrift:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kipkarkassen, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, prei, water, zoete ui en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gekookt

Ingrediënten:
azijn, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Lunch / snack of tussendoortje uit Vegan Genial:

Zwiebelkuchen / Uientaart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, karwijzaad, majoraan, margarine, nootmuskaat, peper, plantaardige room, prei, rijstmeel, rode ui, water, witte ui, zetmeel, zijdetofu en zout

Soort:
vegan / hartige taart
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Waterkerssoep - crema de berros

Ingrediënten:
aardappel, melk, olijfolie, peper, prei, ui, vleesextract, water, waterkers en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, knolselderij, mosselen, prei, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortels en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Humkessoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, knolselderij, laurier, peterselie, prei, procureur, rijst, rookworst, snijboon, tijm, ui, verse worst, water, winterpeen, witte bonen en zout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Lentils

Ingrediënten:
bleekselderij, friseesla, gedestilleerd water, groene hazelnoot, groene linzen, kamillebloem, kervel, knoflook, laurier, prei, sjalot, tijm, ui, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwarte radijs

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Recept uit Het krokettenboek:

Runder- of kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, knoflook, prei, runderbotten, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
bouillon
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Picknickvleespastei met ei - derby picknick pie with eggs

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eigeel, gemalen foelie, gerookt spek, ham hock, laurierblad, melk, patentbloem, prei, reuzel, ui, varkensbuik, varkensham, varkensschenkel, varkensschouder, verse peterselie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei
Haal meer recepten op...