26 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: berkenwijnbieslookbleekselderijbloemcitroensapdragondruivenpitolieeidooiereiwitkippenbouillonknoflooklaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepeperpeterselieslagroomsuikertijmuiwaterkerswortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht uit Een kookboek.:

Vichyssoise met gepocheerd ei

Ingrediënten:
aardappelen, azijn, belgische mosterd, boter, ei, fleur de sel, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knoflookolie, kruidnagels, laurier, peper, prei, tijm, ui, vichywater, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Picknick vleespastei met ei

Ingrediënten:
ei, boter, eieren, eigeel, melk, foelie, bloem, boter, gehakt, gerookt spek, ham, laurierblad, patentbloem, peterselie, preistengels, reuzel, bleekselderij, zout, ui, varkensbuik, varkensschouder, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Picknickvleespastei met ei - derby picknick pie with eggs

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eigeel, gemalen foelie, gerookt spek, ham hock, laurierblad, melk, patentbloem, prei, reuzel, ui, varkensbuik, varkensham, varkensschenkel, varkensschouder, verse peterselie, water, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
varkensvlees / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Broccolipie met gorgonzola

Ingrediënten:
bieslook, boter, broccoli, dragon, ei, gorgonzola, grove mosterd, peper, prei, roomboterbladerdeeg, slagroom, water en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Yoghurt-preisoep met gedroogde munt

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kippenbouillon, munt, olijfolie, paprikapoeder, prei, turkse paprikavlokken, water, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kalfstong en kalfsborst, ossenstaart en ossenbouillon

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babyknolselderij, bleekselderij, boter, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, kalfsborst, kalfstong, kippenbouillon, kippengelei, ossenstaart, prei, rode wijn, tijm, ui, water, waterkers, wortel, zittauer-uien, zout en zuring

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Kalfsfilet met bier en asperges

Ingrediënten:
asperges, bloem, bosui, cayennepeper, citroensap, de koninck bier, dragon, eidooier, geklaarde boter, kalfsfilet, kalfsjus, kasteelbier, nieuwe aardappel, nootmuskaat, palmbier, peterselie, prei, raapjes, room, sjalot, water, worteltjes en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Haas, hout en beukennootjes

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, appelhoutsnippers, berkenwijn, beukennootjes, boter, champignons, citroensap, druivenpitolie, eiwitten, groene walnoten, hazenlende, heidetakjes, kastanjes, kippenbouillon, kippengelei, klaverzuring, peterselie, prei, suiker, tijm, ui, walnoten, water en wortel

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude soep van groene tuinkruiden

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, eidooier, gedroogde dragon, kervel, lente-ui, melk, peterselie, prei, rijst, sjalot, slagroom, water, waterkers, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / kalfsvlees / frituur
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Zomerwild en de bosgrond

Ingrediënten:
berkenwijn, beukenblaadjes, bot, boter, brandnetel, cantharel, champignon, daslookkappertjes, druivenbladeren, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, eekhoorntjesbroodolie, eiwit, hertenlende, hopblaadjes, hopscheuten, kippenbouillon, kippenglacé, knoflook, komkommer, lievevrouwebedstro, minikomkommer, morielje, mos, onrijpe jeneverbessen, paddenstoelenbouillon, prei, slakken, tête de violon-varen, tijm, ui, vogelmuur, water, wortel en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Gestoomde lentegroenten met burrata, citroenpolenta en salsa verde

Ingrediënten:
arachideolie, asperges, basilicum, bloem, bonen, boter, burrata, citroen, citroensap, cornichons, doperwten, dragon, ei, bloem, extra vergine olijfolie, boter, groene asperge, groenten, kappertjes, knoflook, water, meiraap, munt, olijfolie, panko, peper, peper en zout, bladpeterselie, polenta, polentameel, rozemarijn, salsa verde, rozemarijn, knoflook, tuinbonen, water, wijnazijn, zout en 
zout en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Haal meer recepten op...