73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbladerdeegbladpeterseliebleekselderijbotercitroensapdroge witte wijneigroentebouillonknoflookmelkolijfoliepaddestoelparmezaanse kaaspeperpeterselierode wijnrozemarijnsjalotslagroomtijmuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Sobanoedelsoep met shii-takes en tofoe

Ingrediënten:
aubergine, bloem, gembersap, groentebouillon, lente-ui, mirin, pindaolie, shii-take, shoyoe, sobanoedels, tofu, witte miso, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Fuchsia Dunlop - De Shanghai-keuken

Ontbijt uit De Shanghai-keuken:

San si juan - Boeddhistische vegetarische tofoerollen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakolie, bakzout, bamboescheuten, bloem, chinkiangazijn, donkere sojasaus, fijne tafelsuiker, gedroogde shii-takes, gedroogde tofuvellen, gekruide stevige tofu, gember, gerookte stevige tofu, koriander, lente-ui, lichte sojasaus, sesamolie, shaoxingwijn, water en zout

Keuken:
Chinees / Shanghai
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Vol au vent

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, ei, enoki, grove mosterd, gruyère, kastanjechampignons, knoflook, oesterzwam, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, sesamzaad, shiitake, single cream, slagroom, truffelolie en witte wijn

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gestoofd kardoen van vang en portsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kardoen, morieljes, olijfolie, paddestoelen, port, rode ui, rundervang, shiitakes, truffel en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelenstoof met sperziebonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, droge sherry, druivenpitolie, groene paprika, groentebouillon, maïsolie, paddenstoelenbouillon, portobello, shiitake, sperziebonen, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelenstoof

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, droge sherry, druivenpitolie, groene paprika, groentebouillon, maïsolie, paddenstoelenbouillon, portobello, shiitake, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Krokante vleesballetjes in runderbouillon

Ingrediënten:
bloem, chinese bieslook, citroengras, druivenpitolie, eiwit, enoki, gele japanse mosterd, koriander, kruisdisteloesterzwam, lente-ui, mizunabloemen, nuoc mam, olijfolie, paneermeel, piment d'espelette-pasta, runderbouillon, satépoeder, savora-mosterd, shii-take, soepvlees, stoofvocht en thaise basilicum

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Vegetarische champignon Bourguignon

Ingrediënten:
bloem, champignon, groentebouillon, kastanje, boter, knoflooktenen, olijfolie, peper en zout, rode wijn, shiitakes, tijm, tomatenpuree, zilverui en wortel

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Ansjovis-dumplings

Ingrediënten:
ansjovis, bosuien, chinese kool, ei, bloem, gemberwortel, water, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad, shaoxing-rijstwijn, shiitake, sojasaus, wortel, zonnebloemolie en 
zout en peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Pithiviers met paddestoelen en dragon

Ingrediënten:
bloem, boter, buna-shimejipaddestoelen, crème fraîche, dragon, ei, gedroogde porcini, groentebouillon, kastanjechampignons, oesterzwammen, olijfolie, ouzo, peterselie, roomboterbladerdeeg, shiitakes, sjalot, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Een recept uit Dieter Müller - Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd

Recept uit Dieter Müllers kochschule, 100 Ideeen am Herd:

Geflügel-Wachtel-Terrine mit Shii-takepilzen, Rotkohl-Apfel-Salat und Chili-Papaya-Vinaigrette / Gevogelte-kwartelterrine met shii-take, rode kool-appelsalade en chili-papayavinaigrette

Ingrediënten:
bloem, chili-papayavinaigrette, gevogeltefarce, kippenborstfilet, kwartelborst, olijfolie, peperkorrels, pimentkorrels, pistaches, rode kool-appelsalade, rozemarijn, shii-takes, spinazie, tijm, vet spek, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelenbeignets

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, druivenpitolie, ei, maïsolie, melk, paddenstoelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
beignets / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Witte pizza met paddenstoelen

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, instantgist, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, rozemarijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pizza / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Kalkoenstrudel

Ingrediënten:
bloem, boter, cognac, crème fraîche, filodeeg, paddestoel, kalkoenvlees, kippenbouillon, margarine, olijfolie, saffraandraadjes, sjalot en verse dragon

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, olijfolie, paddenstoelen, paddenstoelenweekwater, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Romige paddenstoelensoep

Ingrediënten:
bloem, droge witte wijn, gedroogde paddestoelen, knoflook, olijfolie, paddenstoelenbouillon, paddestoelen, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...