66 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideoliebalsamicoazijnbotercitroencitroensapfijne kristalsuikergembergemberpoederkaneelknoflookmuntolijfoliepeperrietsuikerrode uisesamzaadsojasaustijmtomaatwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kwartels gevuld met couscous, rozijnen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, honing, kaneel, kaneelstokje, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, poedersuiker, rode ui, saffraandraadjes, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Ketchup

Ingrediënten:
allspice, champignons, dark ale, foelie, gember, gedroogde shiitake, gevriesdroogde koffiepoeder, honing, knoflook, mierikswortel, molasse, moutazijn, moutsiroop, olijfolie, paddestoelenbouillon, rietsuikerazijn, ui, vissaus, xanthaangom en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mediterrane sla

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bruine suiker, honing, mayonaise, olijfolie, peterselie, radicchio, rode ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Uienconfiture

Ingrediënten:
blauwe wijndruiven, citroensap, droge rode wijn, gedroogde chilipeper, groentebouillon, honing, rode ui, suiker, tijm en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / jam
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Kantonese gebraden eend

Ingrediënten:
donkere sojasaus, eend, hoisinsaus, honing, komkommer, lente-uien, mandarijnenflensjes, mei-kuei-lu chiew, suiker, vijfkruidenpoeder, water, zoete bonensaus en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey Goodness

Recept uit Smokey Goodness:

Smoked turkey legs a la disney

Ingrediënten:
appelciderazijn, appelsap, bbq saus, bourbon, chilipoeder, granny smith appels, honing, jeneverbessen, kalkoenbouten, kaneel, komijn, kristalsuiker, laurierblaadjes, piment, tabasco gerookte paprikapoeder, tijm, witte uien, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Krokant gebraden eend

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, eendenvet, honing, peper, rode wijn, rozemarijn, suiker, tamme eend, ui, wijnazijn, wortel en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Kleverige BBQ-spareribs

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, donkere sojasaus, gladde peterselie, honing, lente-ui, limoensap, mais, olijfolie, peper, rode paprika, tomatenketchup, varkenssparerib, worcestersaus en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / sous-vide / varkensvlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Uien en blauwe bessen

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, blauwe bessen, blauwebessensap, boter, dennenscheuten, druivenpitolie, honing, peterselie, sjalotje, suiker, tijm, witte uien en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Chinese stoombroodjes

Ingrediënten:
bloem, bosuien, chinees vijfkruidenpoeder, chinese gedroogde worstjes, droge gist, honing, maïzena, sesamolie, sojasaus, suiker, tarwebloem, varkensgehakt, water en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Met bier geglaceerde zwarte bonen met tamarinde

Ingrediënten:
appaloosabonen, basterdsuiker, bier, chilibonen, chilipoeder, duivenerwten, honing, knoflook, melasse, olijfolie, peper, pintobonen, tamarindepasta, ui, zout, zwarte bonen en zwartoogbonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn met pruimensaus

Ingrediënten:
citroen, gedroogde pruimen, honing, kaneelpijpje, kippenfond, konijn, mosterd, peper, peperkoek, suiker, uien, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
wild
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Agneau aux pruneaux - Lamsvlees met pruimedanten

Ingrediënten:
arachideolie, blanke amandelen, gember, honing, kaneel, knoflook, lamsnek, lamsschouder, nootmuskaat, peper, pruimedanten, saffraanpoeder, sesamzaad, suiker, ui, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux coings - Kip met kweeperen

Ingrediënten:
abrikozen, amandelschaafsel, arachideolie, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneel, kip, kweeperen, peper, pruimedanten, rozijnen, saffraan, sesamzaad, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...