291 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapgemberknoflookkomijnkomijnzaadkorianderzaadolijfoliepaprikapoederpeperrode paprikarode uispecerijensuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Lamsnek Met Komijn En Baby Okra

Ingrediënten:
bot, gehakt, gemalen komijn, koriander, lamsbouillon, lamsnek, okra, olijfolie, knoflook, tomaten, ui, wortels, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Geprakte puy-linzen met tahin en komijn

Ingrediënten:
boter, citroensap, eieren, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, puy-linzen, rode ui, tahin, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tomaat-kokoschutney

Ingrediënten:
asafoetida, chana dal, chilipoeder, curryblaadjes, gedroogde rode peper, kokosnoot, komijnzaad, koriander, kurkuma, limoensap, mosterdzaad, suiker, tomaat, ui, urad dhal, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Pilav met aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Veg!:

Mexicaanse soep met tomaten en bonen

Ingrediënten:
gemalen komijn, groene chilipeper, groentebouillon, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, olijfolie, oregano, passata, rode ui, suiker, tomaten, zeezout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Indiase rijst met tomaat en spinazie

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, cashewnoten, dhana jeera, geklaarde boter, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, jonge spinazie, knoflook, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met tomaten en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, tomaat in blik, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Denise & Nick

Recept van 88 Food:

Gevulde Aubergines met Tomaat & Yoghurt

Ingrediënten:
feta, griekse yoghurt, aubergine, knoflooktenen, komijn, limoen, plantaardige olie, tomatenblokjes, tomatenpuree, gember, verse koriander, witte ui, zeezout en zwarte peper

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Vis-tagine met aardappelen, tomaten en olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene paprika, heekmoot, kerstomaat, knoflook, krieltjes, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, rode-wijnazijn, verse koriander, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / voorgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tomaten-paprika-soep met limabonen en chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, chorizo, geroosterde paprika uit pot, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, limabonen uit blik, peper, pruimtomaat, rode ui, zongedroogde tomaten op olie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / sous-vide
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Marokkaanse broodsalade met gegrilde groene paprika´s en tomaten

Ingrediënten:
arganolie, ciabatta, gemalen komijnzaad, groene paprika, kerstomaat, knoflook, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, tomaten, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Mulletjes met chermoula

Ingrediënten:
citroen, komijnzaad, koriander, mul, munt, olijfolie, paprika, peper, peterselie, saffraan, tomaat en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Papardelle met gekruide ragù van lam en kappers

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, komijn, korianderzaadjes, lamsbout, papardelle, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatenpuree, venkelzaad, wortel en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Avondmaal uit Smokey goodness:

Chili con bbq

Ingrediënten:
avocado, bruine basterdsuiker, cayennepeper, cheddar, chilipoeder, demi glace, gemalen komijn, groene jalapeñopeper, groene paprika, knoflook, koriander, laurier, nachochips, olijfolie, peterselie, pulled beef, pulled pork, pure chocolade, tabasco chipotle, tomaat, tomatenpuree, tomatensap, witte ui, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

In de prak gedraaid

Ingrediënten:
bier, bonen, bosui, bruine bonen, chilipoeder, dikke yoghurt, eieren, gehakt, jonge kaas, komijnzaad, koriander, korianderblaadjes, limoen, meel, olijfolie, paprikapoeder, rijpe avocado’s, rode paprika, rode ui, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mulligatawny

Ingrediënten:
appel, cashewnoten, chilipoeder, flespompoen, groentebouillon, kaneelpoeder, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, kurkuma, lente-ui, naan, rode linzen, rode paprika, rode ui, tomaat, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Haal meer recepten op...