214 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcayennepepercitroencitroensapeigembergriekse yoghurtgroentebouillonkaneelknoflookkomijnzaadkorianderzaadmuntoliepeperpeterselierode uisuikertijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Bloemkoolsoep met koriander

Ingrediënten:
bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Doperwtpuntjes met munt en koriander

Ingrediënten:
aardappel, boter, citroensap, diepvriesdoperwtjes, filodeeg, korianderpoeder, plantaardige olie, ui, verse koriander, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met pijlinktvis, peper en koriander

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, kiwi, knoflook, olijfolie, pijlinktvis, risottorijst, rode spaanse peper, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / risotto / pekel en marinades
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Moro:

Aubergine-paprikasalade met gekarameliseerde boter en yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gekaramelliseerde boter, knoflook, melk, olijfolie, rode paprika, verse koriander, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Recept uit Smokey goodness:

Bavette gordita's met chipotle-hollandaise saus

Ingrediënten:
bavette (vlees), chipotleflakes, eidooier, gerookte-paprikapoeder, ghee, gordita's, ingelegde rode ui, knoflook, komijn, koriander, limoen, nacho's, olijfolie, peperkorrels, veldsla, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / avondmaal uit Kook met Jamie:

Zuid-Indiase curry met krab

Ingrediënten:
boter, bruin krabvlees, citroen, gember, groene kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, kurkuma, olijfolie, rode spaanse peper, venkelzaad, wit krabvlees, witte ui, zeezout, zwarte peper en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Etti's kruidensalade

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Zuurdesembrood met rokerig roerei van eendeneieren

Ingrediënten:
bosui, boter, chipotlepeper, eendenei, knoflook, koriander, maldon zeezout, olijfolie, pomodori, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde chayote

Ingrediënten:
boter, chayote, gierst, koriander, monterey jack kaas, olijfolie, queso fresco, salsa, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Etti's kruidensalade

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, boter, citroen, dille, dragon, grof zeezout, koriander, olijfolie, peterselie, rucola en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Zalm met Indiase specerijen

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, extra vierge-olijfolie, ghee, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, peterselie, venkelgroen, venkelzaad, vijgenbladeren, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kwartel van de barbecue met mograbiahsalade

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, fregola, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, honing, kaneel, kardemompeulen, knoflook, koriander, kwartel, milde rode chilipeper, mograbiah, munt, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, pimentkorrels en zout

Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Knoflooksoep met harissa

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroensap, gember, griekse yoghurt, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, laurier, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, rode paprika, rode ui, saffraan, sjalot, tijm, tomatenpuree, witte wijn, zeezout en zoutvlokken

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Zwiebeln mit orientalischer Füllung / Ui met orientaalse vulling

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basilicum, basmatirijst, boter, chinese kruiden, gedroogde chilipeper, gele tomaat, groentefond, koriander, kurkuma, milde kerriepoeder, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, rode tomaat, rozijnen, witte ui, wortelgroente, zeezout en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...