33 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arboriorijstbasmatirijstbleekselderijbloembouilloncitroensapdroge witte wijngroentebouillonkaasknoflookolieparmezaanse kaaspecorinopeperpeterselierisottorondkorrelrijstsaffraantijmuiwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Rijst met mosselen en paprika

Ingrediënten:
boter, bouillonblokje, citroen, margarine, mosselen, olijfolie, paprika, peterselie, rijst, tomatenketchup, ui, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamssoep met amandelen en rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, boter, granaatappelsiroop, honing, kaneelstokje, kikkererwten, lamsgehakt, munt, olie, peper, peterselie, piment, saffraan, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip met rijst - poule au riz

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, kippenorgaanvlees, langkorrelrijst, laurierblad, peper, plantaardige olie, poularde, ui, verse peterselie, verse tijm, water, witte bourgogne, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cochon de lait farci à la Trébizonde - Gebraden speenvarken gevuld met rijst, worstjes, abrikozen en rozijnen

Ingrediënten:
boter, droge madeira, droge port, droge witte vermouth, droge witte wijn, gedroogde abrikozen, kalfsbouillon, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, krenten, laurier, mosterd, olie, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, runderbouillon, runderfond, saffraandraadjes, sjalot, speenvarken, speenvarkenhart, speenvarkenlever, speenvarkenniertjes, tijm, ui, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte peper, witte rijst, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige risotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, rondkorrelrijst, saffraan, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Kip in het pannetje

Ingrediënten:
ananas uit blik, boter, ketchup, kipfilet, olie, paprika, peper, prei, rijst, ui en water

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Bubur Ketan Hitem

Ingrediënten:
zout, ei, garnalen, gehakt, gula djawa, half-om-halfgehakt, kaneel, ketjap, korianderpoeder, knoflook, kokos, kokosrasp, limoenrasp, limoenschil, lombok, olie, pandanbladeren, peper, rijst, rode lombok, roomboter, rundergehakt, santen, selderij, selderijblaadjes, sjalotten, stroop, tahu, knoflook, water, wortel, zout, 
zout en peper en zwarte ketanrijst

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruiden-risotto uit les Baux - risotto des baux

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, knoflook, langgraanrijst, laurierblad, olijfolie, peper, room, salieblaadjes, sjalot, verse basilicum, verse rozemarijn, verse tijm, water, witte camarguerijst en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Tomatenrisotto met basilicumolie

Ingrediënten:
basilicum, boter, fruit, gemalen zwarte peper, groentebouillon, kaas, olijfolie, tomaat, grana padano, peper, rijst, risotto, sjalot, sjalotten, tomaat, tomaten, water, wijn, witte wijn, zout en zwarte peper

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Risotto met champignons en porcini

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, droge witte wijn, gedroogde porcini, ui, kaas, knoflook, olie, olijfolie, pecorino, pesto, rijst, risotto, ui, water, wijn en witte wijn

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met gedroogde en verse paddenstoelen

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, portobello, rondkorrelrijst, saffraan, shiitake, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met vier kazen

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, fontina, gorgonzola, goudse kaas, grana padano, groentebouillon, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rondkorrelrijst, saffraan, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met groenten en kruiden

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rondkorrelrijst, rozemarijn, saffraan, tijm, ui, water, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Risotto met citroen

Ingrediënten:
arboriorijst, bleekselderij, boter, citroenrasp, groentebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rondkorrelrijst, rozemarijn, saffraan, tijm, ui, water, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

3 eenvoudige vervangingen voor risotto met paddenstoelen

Ingrediënten:
arboriorijst, bieten, bloemkool, boter, broccoli, doperwt, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, koolraap, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peultjes, portobello, risotto, rondkorrelrijst, saffraan, shiitake, sperziebonen, sugarsnaps, ui, water, witte wijn, wortel, wortelgroenten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met appel en pompoen

Ingrediënten:
boter, goudrenet, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, ui, versgemalen zwarte peper, vialone nano-rijst, water, witte fruitige wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Barbunya tava

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, bloem, boter, groentebouillon, langkorrelige rijst, lente-uien, olie, pijnboompitten, citroensap, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Risotto met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, droge witte wijn, eekhoorntjesbrood, groentebouillon, knoflook, oesterzwam, olijfolie, parmezaanse kaas, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijsttimbaal met doperwten

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, doperwten, fontina, ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, ui, verse peterselie en water

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Risotto met zuurkool en porcini

Ingrediënten:
boter, bouillon, fruit, kaas, olie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rijst, risotto, risottorijst, spekblokjes, ui, vet, water, water, wijn, witte wijn, zuurkool en zwarte peper

Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Chili con carne voor de grote honger

Ingrediënten:
bieflappen, bloem, boter, bouillon, bouillontablet, bruine bonen, cayennepeper, champignons, chorizoworst, crème fraîche, djinten, doperwtjes, kaas, groene paprika, groenten, half-om-halfgehakt, knoflook, komijnpoeder, olijfolie, oregano, paprikapoeder, rijst, rode paprika, rundergehakt, sla, knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, tomatensaus, tortillachips, uien, vlees, water, witte bonen, wodka en zout

Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleessoep - harira

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kikkererwten, geelwortel, gemalen kaneel, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, linzen, olijfolie, pruimtomaat, pruimtomaat uit blik, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte rijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Haal meer recepten op...