216 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapeidooierknoflookkruidenmelkoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperpeterselieplantaardige olierode uiuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bastilla met kip, citroen en ei

Ingrediënten:
amandel, boter, citroen, ei, gemberpoeder, kaneelpoeder, kip, knoflook, koriander, olijfolie, oranjebloesemwater, peterselie, poedersuiker, saffraan, ui en warka

Soort:
quiche
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kiptajine met eieren

Ingrediënten:
ei, fijn zeezout, ingelegde citroen, kipfilet, kippendij, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, ui, verse koriander, verse peterselie en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / tajine
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Bladgroente & eieren

Ingrediënten:
amarant, bladgroente, citroen, dille, groene chilipeper, ei, lente-uitjes, munt, olijfolie, paardenbloem, peterselie, rucola, snijbiet, knoflook, versgemalen zwarte peper, zachte kruiden en zeezout

Een recept uit  - de snelle keuken

Recept uit de snelle keuken:

Kip met peterselie en citroen

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, eidooier, kippenbouillon, maïskip, olijfolie, peterselie, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Rundergehaktballetjes met tuinbonen & citroen

Ingrediënten:
baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Bijgerecht uit Cocina Nueva:

Salsa van kruiden en ei

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, extra vierge-olijfolie, knoflook, pijnboompitten, verse bieslook, verse bladpeterselie, oregano en walnoten

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Bloemkoolcouscous met gepocheerd ei

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, bloemkool, citroen, eieren, gedroogde abrikozen, gehakt, gerookt paprikapoeder, granaatappel, olijfolie, sinaasappel, sumak, ui, peper, wittewijnazijn, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gedroogd lamsvlees met ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, eieren, gedroogd lamsvlees, knoflook, komijn, koriander, lamsvet, olijfolie, peper, rode paprika, saffraandraadjes, tomaat, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Zalm met salsa van kruiden en ei

Ingrediënten:
amandel, citroenrasp, citroensap, ei, extra vierge-olijfolie, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, verse bieslook, verse bladpeterselie, oregano, walnoten en zalmfilet

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Bleekselderijsalade met feta en zachtgekookt ei

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, eieren, feta, fijne kristalsuiker, groene chilipepers, groene paprika, kappertjes, korianderblaadjes, olijfolie, peterselie, selderijblaadjes, ui, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Griekse keuken: artisjokken met ei-citroensaus

Ingrediënten:
artisjok, artisjokken, bladpeterselie, bloem, bouillon, citroen, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, groentebouillon, hart, water, maïzena, olijfolie, patentbloem, peperkorrels, peterselie, vruchtensap, water, zout, 
zout en peper en zoutvlokken

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit Moro:

Mojama met tomaten, paprika, gehakt ei en olijven

Ingrediënten:
citroen, ei, extra vergine olijfolie, groene paprika, kerstomaat, kleine olijven, knoflook, mojama, rode ui, rode-wijnazijn, tomatensap, verse bladpeterselie, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Kook met Jamie:

Krokante, gekruide reuzengarnalen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, broodkruim, citroen, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, reuzengarnalen, rucola, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De verse Spaanse keuken:

Zouteviskoekjes buñuelos de bacalao

Ingrediënten:
aardappelpuree, bladpeterselie, citroen, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, lente-ui, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Schaaldierenmanti - Turkse ravioli in krabbouillon met saffraan

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, dille, ei, garnalen, gedroogde munt, groene chilipeper, honing, krabbouillon, krabvlees, mantideeg, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, scherp paprikapoeder, turks brood en wontonvelletjes

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Bacalao-sigaren

Ingrediënten:
bacalao, bladpeterselie, bloemige aardappel, citroen, ei, filodeeg, fino sherry, gedroogde gezouten kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, slagroom, verse tijm en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cannelloni di ricotta con sugo di pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bladpeterselie, citroenrasp, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, mozzarella, nootmuskaat, parmigiano, pecorino, ricotta en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...