80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelaugurkazijnbieslookbloembotercitroensapeidooierketchupknoflookkomkommerolieolijfoliepeperpeterselieslatabascotomaatuiwortelyoghurtzure roomzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelnoedel met mayonaise

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, ei, kruimige aardappel, mayonaise, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met mayonaise

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, mayonaise, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappel "Nik" met mayonaise

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, mayonaise, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, sodawater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Brusselse martino met mosterd en zachtgekookt ei

Ingrediënten:
belgische mosterd, boter, citroenzest, eieren, ketchup, mager rundergehakt, mayonaise, mosterd, mosterdblad, sjalot, spruiten, sriracha, stokbrood, sumak, tabasco, ui, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Steak tartare

Ingrediënten:
ciabatta, cocktailaugurken, dragonblaadjes, eidooier, extra vergine olijfolie, kappertjes, mayonaise, peper, sjalot, ketchup, vanglap en zeezout

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Steak tartaar op hooi

Ingrediënten:
bloemkool, eidooier, fleur de sel, hooi, kappertjes, ketchup, kleine augurken, knoflookolie, mager rundergehakt, mayonaise, seppe nobels, sjalot, sojasaus, tabasco, tuinkers, worcestershiresaus en zuurdesembrood

Soort:
rundvlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

vissalade met doperwtjes

Ingrediënten:
diepvrieserwtjes, ei, kabeljauwfilet, kerrie, knoflook, mayonaise, paprikapoeder edelsusz, rode paprika, sjalot, sla, verse peterselie, wijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Vissalade

Ingrediënten:
bieslook, dragon, dragonazijn, ei, kervel, knoflookolie, koolrabi, kropsla, mayonaise, peper, piment d'espelette, rode poon, sjalot, venkelknol, wijting, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

snoekbaars met tomaten

Ingrediënten:
citroensap, doorregen spek, droge witte wijn, ei, mayonaise, milde mosterd, olie, peper, sjalot, snoekbaars, tomaat, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gebakken koolvis met tartarensaus

Ingrediënten:
augurk, bloem, dragon, ei, kappertjes, koolvis, mayonaise, olie, oost-indische kers, paneermeel, sjalotje, wortelpeterselieloof en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Visburgers met remoulade

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, bloem, broodkruim, ei, kappertjes, kervel, kruidenboter, mayonaise, olijfolie, peper, sjalotje, citroensap, witvisfilet, zout, zure appel en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Gevulde duifjes

Ingrediënten:
boter, champignons uit blik, cognac, duif, ei, eidooier, ganzenleverpastei, groene paprika, kalfslever, mayonaise, morieltjes uit blik, peper, peterselie, room, selderijzout, sjalot, truffel, ui, varkensvlees en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Tartaar van paardenbiefstuk

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, kappertjes, ketchup, mayonaise, paardenbiefstuk, peterselie, scherpe mosterd, tabasco, ui, worcestersaus en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Met het mes gesneden rundertartaar 'Vosgienne du Promont"

Ingrediënten:
augurk, azijn, bieslook, dikke lende, eidooier, kapperappeltjes, kappertjes, ketchup, kwarteleitjes, mayonaise, peper, sjalotten, tabasco, tomaten, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Mini-tonijnfrittita'a

Ingrediënten:
brood, cheddar, ei, mayonaise, melk, mosterdpoeder, peper, tonijn in blik, ui en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch uit Rijksmuseum kookboek:

Huzarensalade

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, ei, mayonaise, peper, sjalot, slablad, vlees, wortel en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
kalfsvlees / hartige hapjes / aardappelgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Koude forel in gelei

Ingrediënten:
citroensap, ei, forel, laurierblad, mayonaise, poedergelatine, rodewijnazijn, slablad, tomaat, ui, waterkers, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / schuim/mousse/gelei
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Champignonsalade

Ingrediënten:
bieslook, champignons, citroensap, daikonkers, eieren, kerstomaat, mayonaise, mierikswortel, roze peperkorrels, sjalotten, witte-wijnazijn, zout en zure room

Soort:
salade / groente
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / voorgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gevulde perzik

Ingrediënten:
bieslook, ei, magere ham, mayonaise, peper, perzik uit blik, sla, slagroom, ui, zout en zure room

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Haal meer recepten op...