191 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeigaram masalagemalen komijngembergriekse yoghurtgroentebouillonkaneelkippenbouillonkomijnzaadkomkommerkoriandermuntolijfoliepaprikapoederpeperpeterselierode uitomaattomatenpureewaterzeezoutzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gemüse!

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Gemüse! :

Sappige spinazie-borek (met knoflook-yoghurt(facultatief))

Ingrediënten:
bladerdeeg, bladspinazie, ei, feta, gedroogde munt, groene olijven, knoflook, kwark, olijfolie, paprika edelsusz, paprika rosenscharf, peper, room, ui, yoghurt, zeezout, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwarte bonensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, donkere rum, druivenpitolie, gemalen komijn, groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, maïsolie, sherry, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Braziliaanse zwarte bonensoep

Ingrediënten:
chilipoeder, donkere rum, druivenpitolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, limoensap, maïsolie, sherry, sinaasappelsap, sinaasappelzest, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte bonen en zwarte peper

Keuken:
Braziliaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Gehaktbrood met yoghurt-specerijensaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilipeper, garam masala, gedroogde koriander, gemalen korianderzaad, half-om-halfgehakt, knoflook, peper, ui, volle yoghurt en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Love your lunch:

Zwarte-bonensoep met sinaasappel en chili

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, gedroogde zwarte bonen, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, groentebouillonblokje, knoflooktenen, water, olijfolie, sinaasappels, verse koriander, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsgehaktballetjes met warme yoghurt en snijbiet

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen korianderzaad, gemalen piment, granaatappelpitten, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, pijnboompitjes, rode chilipeper, snijbiet, ui en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Kardemomrijst met gepocheerde eieren en yoghurt

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, ei, geelwortelpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, korianderzaad, limoensap, peterselie, ui, water, witte wijnazijn, zeezoutvlokken en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Denise & Nick

Recept van 88 Food:

Gevulde Aubergines met Tomaat & Yoghurt

Ingrediënten:
feta, griekse yoghurt, aubergine, knoflooktenen, komijn, limoen, plantaardige olie, tomatenblokjes, tomatenpuree, gember, verse koriander, witte ui, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Indiase kruidige yoghurt marinade

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gemberpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflooktenen, kurkuma, limoen, mosterdzaad, naturel yoghurt, paprikapoeder, peper, ui, gember en zout

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Rode bieten-soep met zwarte komijn

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, olijfolie, rode biet, rode-wijnazijn, spaanse ui, verse bladpeterselie, water, yoghurt, zeezout, zout, zwarte komijn en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken verse kaas met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
chana dal, druivenpitolie, garam masala, gemalen masoorlinzen, kerriepoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, maïsmeel, maïsolie, mozzarella, paneer, queso fresco, ui, verse kaas, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pompoen met tomatensaus, yoghurt en munt

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, chilipepervlokken, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, maïsolie, munt, pompoen, rode wijn, tomaat, tomaat uit blik, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kwartels met yoghurt - quaglie allo yogurt

Ingrediënten:
biologische volle yoghurt, citroenrasp, citroensap, knoflook, kwartel, olijfolie, paprikapoeder, peper, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Turkse ravioli met pittig lamsvlees en yoghurt - manti

Ingrediënten:
boter, chilipepervlokken, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harde tarwebloem, kaneel, kippenbouillon, knoflook, rode puntpaprika, lamsgehakt, munt, oregano, paprikapoeder, piment, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Gebakken lever met gehakte salade en yoghurt-komijnsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kalfslever, kerstomaat, knoflookteen, komijnzaad, komkommer, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Rode biet, yoghurt en relish van ingemaakte citroen

Ingrediënten:
dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...