47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroenschileifruitgehaktgemberkaneelstokjekippenbouillonknoflookkorianderlaurieroliepeperpeterseliepoedersuikerrode wijnsinaasappelschilspecerijensuikeruiwaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Garnelen in orientalischer Gewürzbutter mit Zimt-Linguine / Garnalen in orientaalse kruidenboter met kaneel-linguine

Ingrediënten:
citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

sinaasappelsla

Ingrediënten:
citroen, kaneel, little gem, olijfolie, oranjebloesemwater, sinaasappel en suiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Snack of tussendoortje uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Perfecte popcorn

Ingrediënten:
boter, citroen, kaneel, kristalsuiker, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, pofmaïs, sinaasappel, suiker en vanillestokje

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Kokos-pompoensoep

Ingrediënten:
citroen, currypoeder, extra vierge olijfolie, flespompoen, gemalen fenegriek, groentebouillon, honing, kaneel, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, sinaasappel, sjalotten, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Schnitzel met waterkers en pikante appelmoes

Ingrediënten:
appels, bloem, boter, broodkruim, citroen, cornichons, ei, extra vierge olijfolie, kaneel, kruidnagels, moesappel, muskaatnoot, olijfolie, sinaasappel, suiker, varkensoesters, waterkers, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

B'stilla-kippasteitje met zoete ui en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, fenegriek, filodeeg, gember, gepekelde citroen, kaneel, kardemom, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, koriander, korianderpoeder, olie, peterselie, poedersuiker, saffraan, sinaasappel, suiker en witte ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrild citrusfruit

Ingrediënten:
boter, chilipasta, chilipoeder, citrusfruit, citrusstrooisel, five-spicepoeder, gember, kaneel, kardemom en olie

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / nagerecht uit Brindisa:

Torrijas - Wentelteefjes

Ingrediënten:
citroenschil, ei, kaneelpoeder, kaneelstokje, melk, olijfolie, oud briochebrood, oud casinobrood, sinaasappelschil, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Paddenstoelen met quinoataboulé

Ingrediënten:
citroen, granaatappel, koudgeperste olijfolie, munt, peterselie, pitten, portobello, quinoa, rode ui, vruchtensap, sinaasappel, kaneel, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Wortel-kaneelsalade

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groene kardemompeulen, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, maïzena, mild chilizout, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pistaches, poedersuiker, sinaasappelschil, vanillestokje, witte ui en wortel

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

gekonfijte en gegrilde kip met jus, groenten in gremolata en krokante polenta

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bospeen, boter, broccoli, champignon, cherrytomaatjes, citroen, eendenvet, kaneelstokje, karkas van kip, kip, kippenvleugels, knoflook, laurier, maïsmeel, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, prei, rode wijn, roomboter, rozemarijn, salie, sinaasappel, sperziebonen, steranijs, tijm, tomatenpuree, ui, water, winterpeen en zeezout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al saucijzenragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, extra vierge-olijfolie, italiaanse saucijsen, kaaskorst van parmezaanse kaas, kaneelstokje, kippenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappelschil, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, volle melk, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vlees: Pasta al ragù

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, droge rode wijn, extra vierge-olijfolie, kaaskorst van parmezaanse kaas, kaneelstokje, kippenbouillon, laurierblad, nootmuskaat, parmezaanse kaas, penne, rigatoni, runderbouillon, rundergehakt, sinaasappelschil, tagliatelle, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, volle melk, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles / boter en olie
Haal meer recepten op...