726 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: boterchilipepereigemalen komijngembergerookt paprikapoederknoflookkorianderolieolijfoliepaprikapeperpeterselierode chilipeperrode paprikarode uisuikertijmtomaattomatenpureewaterwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jonneke de Zeeuw

Recept van Mooncake:

Bollyfood: pakora van ui

Ingrediënten:
aubergine, bloemkool, cayennepeper, groenten, kerriepoeder, kikkererwtenmeel, kurkuma, water, olie, knoflook, baking soda, witte uien en 
zout en peper

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Cocina Nueva:

Coca (met gekarameliseerde ui en beleg)

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ham, jamón, kappertjes, knoflook, komijnzaad, manzanilla, olijfolie, pimientos del piquillo, prosciutto, rode ui, sherryazijn, suiker, tijm, tomatenpasta, tomatenpuree, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Centrifuged BBQ Sauce

Ingrediënten:
bacon, bruine vleesjus, cayennepeper, donkere molasse, gele ui, gerookt esdoornsiroop, gerookte hongaarse paprikapoeder, mosterdpoeder, moutazijn, tomatenconfit, ve-tsin, vloeibare rook, wild turkey bourbon en worcestershiresaus

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

House Barbecue Sauce

Ingrediënten:
avicel cg200® microcrystallijn cellulose, bourbon, cayennepeper, esdoornsiroop, geel mosterdpoeder, zoet gerookt paprikapoeder, moutazijn, rode wijnazijn, runderfond, sherryazijn, spekvet, tomatenpoeder, ui en vloeibare hickoryrook

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Ei gevuld met voorjaarsgroente

Ingrediënten:
aspergetips, cayennepeper, dijonmosterd, ei, kervel, lente-ui, mayonaise, paprikapoeder, peultjes en radijs

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kebabs van lamsgehakt

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, grof zeezout, lamsgehakt, paprikapoeder, ui, verse koriander, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Recept uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Amerikaanse barbecuekruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde marjolein, knoflookpoeder, lichte basterdsuiker, nootmuskaat, paprikapoeder, uienpoeder en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / barbecue/grill
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rauwe-uienchutney

Ingrediënten:
cayennepeper, chaat masala, paprikapoeder, peperkorrel, rode ui, rodewijnazijn, ui en zout

Soort:
vegan / vegetarisch / chutney
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / voorgerecht uit Home Made winter:

Potted ham

Ingrediënten:
appelcider, boter, cayennepeper, gekookte ham, kerriepoeder, paprikapoeder, ui en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Basisrecept uit Ingrediënten:

Moksimarinade

Ingrediënten:
cayennepeper, ketjap, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, paprikapoeder, suiker, ui en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Zeevruchtenpasta met kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus, zeevruchtenpasta en zout

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / voorgerecht uit Moleculair koken:

Kruidige garnalenworstjes

Ingrediënten:
cayennepeper, gekarameliseerde sjalot, gepelde rauwe garnalen, gerookt paprikapoeder, knoflookpasta, tijm, transglutaminase (activa®), worcestershiresaus en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Cajun-gewürz - Cajunkruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, gedroogde oregano, gedroogde tijm, knoflookzout, paprikapoeder, uienpoeder, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Cajun / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Tajine met kefta & citroen

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, kaneel, komijnpoeder, korianderpoeder, lamsgehakt, paprikapoeder, stoofvocht, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue madame 2000 variaties met wijn

Ingrediënten:
bechamelsaus, bieslook, calvados, cayennepeper, champagne, cider, droge witte wijn, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, paprikapoeder, rosé sec, stokbrood, ui en witte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / voorgerecht uit Allerkerst:

Gebakken gambas met tomaten-cognacsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, crème fraîche, gamba, knoflook, paprikapoeder, tagliatelle, tomatenketchup, ui en zonnebloemolie

Soort:
schaal- en schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Echte tomatenketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, tomaten, ui, witte peper en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Patatkruiden

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Haal meer recepten op...