79 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloembotercitroencitroensapeigroene olijvenknoflookkruidennootmuskaatolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperricottarode uirode wijnuiwalnotenwitte wijnzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pastataart met flespompoen

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, ei, feta, flespompoen, knoflook, lasagnevellen, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, romatomaten, spinazieblad, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

pomodori ripiene

Ingrediënten:
ansjovisfilets, basilicum, boter, kappertjes, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, rode ui, tomaten, vers broodkruim en zout

Keuken:
Siciliaans
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Gevulde ansjovis uit de oven

Ingrediënten:
basilicum, chilipepers, citroen, knoflook, olijfolie, paneermeel, peper, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, salie, verse ansjovis en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

4 fantastische ingrediënten voor Bruine boter

Ingrediënten:
amandelen, balsamicoazijn, basilicum, boter, cashewnoten, dijonmosterd, dille, dragon, grove mosterd, hazelnoot, koriander, macadamianoten, munt, oregano, peterselie, pijnboompitten, pompoenpitten, rozemarijn, salie, sherryazijn, tijm, walnoten en zonnebloem

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pijnboompittensaus met kaas

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge-olijfolie, feta, groene olijven, kappertjes, knoflook, manchego, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pijnboompitten, ricotta, rode ui, rode wijn, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, broodkruim, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, ui, venkel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Ricottagnocchi in aubergine met salieboter

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, boter, citroen, eidooier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, salie, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Basisrecept uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Salsa alle herbe - Kruidensaus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, extra vergine olijfolie, groentebouillon, kervel, kippenbouillon, knoflook, limoenrasp, munt, peterselie, pijnboompitten, rozemarijn, salie, ui, wilde venkelblaadjes, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Rijstsalade met noten en zure kersen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, basmatirijst, citroen, dragon, gedroogde zure kersen, knoflook, morellen, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, quinoa, rucola, uien, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Recept uit Vegan Genial:

Bulgur

Ingrediënten:
basilicum, bulgur, gedroogde tomaten in olie, kerstomaat, munt, olijfolie, olijven, peper, peterselie, pijnboompitten, sinaasappelsap, suiker, ui, water, witte balsamicoazijn, witte wijn en zout

Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Manuela Darling-Gansser en Simon Griffiths - Lente in Sicilië

Recept uit Lente in Sicilië:

caponatina

Ingrediënten:
ansjovisfilets, aubergines, basilicumbladeren, beleekselderij, groene olijven zonder pit, olijfolie, peper, pijnboompitten, bladpeterselie, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, suiker, tomatenpuree, tomaten uit blik, wortels en zout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Basilicumpesto

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, druivenpitolie, olijfolie, parmezaanse kaas en pijnappelpitten

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Ingrediënten:
broodkruim, citroenrasp, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, ricotta, rode wijn, rundergehakt, tomaat, tomaten uit blik, ui, varkensgehakt, venkelzaad, verse basilicum, verse peterselie en verse rozemarijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Carpaccio-variaties

Ingrediënten:
aardappelblokjes, basilicum, extra vergine olijfolie, knoflook, paprika, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, runderfilet, verse tuinkruiden en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Magere kapoen - cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, artisjokken, azijn, beschuit, bleekselderij, bloemkool, broodje, citroensap, ei, eierdooier, gamba's, groene olijven, kappertjes, knoflook, kruidenbouillon, langoest, olijfolie, paddestoelen in olie, pijnboompitten, poon, schorseneer, sperziebonen, verse basilicum, verse peterselie, wortel, zeevruchten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Duitse raviolikussentjes

Ingrediënten:
bloem, eieren, gezouten boter, kruiden, nootmuskaat, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode uien, roomkaas, spekblokjes, knoflook en wilde spinazie

Keuken:
Duits
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...