70 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbouquet garnibroodcitroensapeieidooiereiwitknoflookkruidenmelkolijfoliepaneermeelpeperslagroomspecerijensuikertijmuivetwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Spanakorizo - Spinazie met rijst

Ingrediënten:
citroen, ei, langkorrelrijst, munt, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, spek, spinazie, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, water en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ragoût van garnalen

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, brood, garnalen, kerriepoeder, nootmuskaat, peper, peterselie, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ragoût van kip

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, brood, kerriepoeder, kip, nootmuskaat, peper, peterselie, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Hartige taart met artisjok & snijbiet

Ingrediënten:
artisjokharten, ei, eieren, extra vergine olijfolie, gehakt, gezouten kappertjes, ui, water, korstdeeg, kwarteleitjes, nootmuskaat, parmezaanse kaas, snijbietbladeren, spinazie, verse bladpeterselie en verse ricotta

Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Twentse Smaakmakers:

Hertengoulash met rommelkruid

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, boter, bouquet garni, goudrenet, hertenvlees, kaneelstokje, knolselderij, kruidnagel, laurier, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode kool, rode wijn, rommelkruid, suiker, ui, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Blanquette van slakken - petits-gris en matelote

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, court-bouillon, croutons, eierdooier, nootmuskaat, peper, slakken, suiker, verse peterselie, water, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Börek-sigaren met hersenen

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen

Keuken:
Turks
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Wildpastei voor kerst uit Yorkshire - Yorkshire Christmas pie

Ingrediënten:
bloem, borst van haantje, boter, ei, eigeel, fazantenborst, gehakt, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, gemalen piment, gerookt spek, hazenrugfilet, kippenborst, kwartelborst, madeira, nootmuskaat, patentbloem, patrijzenborst, reuzel, sherry, verse peterselie, verse tijm, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / wild en gevogelte / pastei / feestdagen
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Kip en champignon pies - chicken & mushroom pies

Ingrediënten:
biologische kip, bleekselderij, bloem, boter, champignon, eigeel, kip, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, peperbolletjes, ui, verse dragon, verse peterselie, water, wortel en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Ragoût van vis

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, brood, kerriepoeder, nootmuskaat, peper, peterselie, tijm, ui, vis, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon / vis
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Paolo Roberto - Pizza & pasta

Recept uit Pizza & pasta:

Cannelloni Gevuld Met Ricotta En Mortadella

Ingrediënten:
bloem, boerenbrood, boter, brood, broodkruimels, cannelloni, eieren, fruit, peterselie, gele ui, kaas, knoflook, knoflook, lasagnevellen, melk, mortadella, muskaat, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, taleggio, tarwebloem, zout, ui, volle melk, water, zout, 
zout en peper en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Brits bakboek:

Zoete lampastei - sweet lamb pie

Ingrediënten:
artisjokhart, berberisbessen, bloem, boter, citroensap, druiven, ei, eigeel, gekonfijte citrusschil, gemalen foelie, gemalen kruidnagel, krenten, lamsbout, lamsgehakt, lamsvlees, melk, nootmuskaat, patentbloem, reuzel, verse peterselie, water, witte suiker, witte wijn, zeezout, zoete aardappel, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Brits
Soort:
lamsvlees / pastei
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Couscous met vis

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, couscous, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, kruidnagels, laurier, muskaatnoot, olijfolie, paprika, peper, peterselie, raapjes, saffraan, tomaten, uien, visafval, visfilet, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / couscous / vis
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Wintermede

Ingrediënten:
citroentijm, gehakt, gember, honing, kaneelstokje, kruiden, kruidnagels, mede, peterselie, rozemarijn, salie, specerijen, water en wijn

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hoe kook je met Nederlandse specerijen?

Ingrediënten:
appelmoes, asperges, avocado, bessen, bloemkool, boter, chocolademelk, foelie, friese nagelkaas, gemalen kruidnagel, groene peper, groenten, kaneel, kaneelpoeder, kaneelstokjes, knolselderij, koekkruiden, koffie, komijn, koolrabi, kruiden, kruidkoek, kruidnagel, kruidnagels, kruidnoten, muskaatnoot, nootmuskaat, peper, pompoen, raapstelen, rijst, rode bes, rode kool, rode peper, room, roze peper, snijbiet, specerijen, speculaas, sperziebonen, spinazie, spruiten, spruitjes, stoofpeertjes, suiker, vruchten, water, waterkers, witte chocolade en witte peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Hamblokjes GoodBite

Ingrediënten:
eiwitten, erwten, hamblokjes, kleurstof, kruiden, pasta, soja, specerijen, spekblokjes, spekjes, tarwe, vet, water, zetmeel, zonnebloemolie, zout en zout

Haal meer recepten op...