180 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbleekselderijbloembotercitroensapcrème fraîchedroge witte wijneidooierknoflookkruidenlauriermelknootmuskaatolijfoliepeterseliepreislagroomuiwaterwitte peperwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quiche met aubergines

Ingrediënten:
aubergines, boter, ei, halfvolle room, hartig korstdeeg, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, room, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kaas en tomaattaart

Ingrediënten:
dragon, ei, eidooier, geitenkaas, kaas, halfvolle room, hartig korstdeeg, kwark, ricotta, room, rozemarijn, salie, tijm, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Recept uit Wild:

Wildterrine van gans en ander wild

Ingrediënten:
armagnac, calvados, citroen, cognac, eendenborst, ei, fazant, ganzenfilet, ganzenvet, jeneverbes, kalfsgehakt, kippenlever, knoflook, laurier, ontbijtspek, peper, rode peperkorrels, rode wijn, room, rozemarijn, salie, spek, speklappen, tijm, wildfond, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / basisrecept / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegratineerde rogge met prei en tomaat

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, parmezaanse kaas, peper, prei, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Deense leverpastei

Ingrediënten:
bloem, cognac, ei, ganzenlever, paprikapoeder, reuzel, room, rugspek, tijm, truffel, ui, varkenslever, witte peper en zout

Keuken:
Deens
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Ardense pastei

Ingrediënten:
ei, gekookte ham, groene peper, knoflook, kruidnagel, peper, peterselie, room, sjalotjes, spek, tijm, varkenslapjes, varkenslever, vetstof en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bietenpannenkoeken

Ingrediënten:
biet, bloem, boter, ei, geitenkaas, halfvolle room, melk, olie, slagroom, tijm, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch uit De dikke vegetariër:

Roerei met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, dragon, ei, kervel, munt, olijfolie, oregano, peterselie, room, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Potage Madelon

Ingrediënten:
boter, eidooier, gerookte tong, peper, port, rijstmeel, room, soepbeenderen, soepvlees, tijm, tomaten, turffel, water en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner uit De dikke vegetariër:

Gevulde omelet met verse kruiden

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boter, dragon, ei, kervel, melk, munt, olijfolie, oregano, peterselie, room, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Velouté met mosselen

Ingrediënten:
eierdooier, kervel, knolselderij, laurier, mosselen, peper, peterselie, preien, room, saffraanpoeder, tijm, uien, vetstof, visbouillon, witte wijn en wortelen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Oma's receptenboek:

Paddestoelentaart

Ingrediënten:
blinde vulling, bloem, boter, cantharel, eekhoorntjesbrood, ei, eidooier, kastanjeboleet, korstdeeg, melkzwam, morielje, nootmuskaat, oesterzwam, peper, room, ui, verse tijm, volle melk, weidechampignon en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
quiche / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Verse tagliatelle met paarse broccoli en dunnen kaassaus

Ingrediënten:
crème fraîche, ei, eidooier, extra vierge olijfolie, fontina, marjolein, oregano, paarse broccoli, parmezaanse kaas, pastameel tipo '00', tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Koolrollade

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, half-om-halfgehakt, lavas, melk, olie, oud brood, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, witte kool en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, grotchampignons, kalfsbouillon, ontbijtspek, peper, peterselie, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paddenstoelen
Haal meer recepten op...