47 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbloemboterbroodeigehaktkaasknoflookkruidenlaurierlaurierbladmelkolijfolieoreganopeperrundergehaktspecerijenspinazieuiwortelzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

giovanna’s gehakt- balletjes

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, brood, eieren, extra vergine olijfolie, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, pecorino, tomaten, tomatensaus, ui en varkensgehakt

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsrouleau gevuld met mortadella en pistache

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kalfsbouillon, kalfsgehakt, knoflook, mortadella, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, pistache, sjalot en witbroodkruim

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gegratineerde paddenstoelen - funghi gratinati

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, eierdooier, gekookte ham, nootmuskaat, paddenstoelen, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, sjalot, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / paddenstoelen
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gehaktballen met tomaten

Ingrediënten:
ei, extra vergine olijfolie, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, peterselie, plantaardige olie, pruimtomaten in blik, rundergehakt, tomaten, ui, witbrood, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Gevuld vlechtbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroenrasp, eieren, gehakt, kaas, gist, griessuiker, groene kruiden, melk, nootmuskaat, peper, tomaat, ui en zout

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, carnarolirijst, gedroogde porcini, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paddestoelen, parmezaanse kaas, risottorijst, ui, verse peterselie en vialone nano-rijst

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Valentina Harris, Martin Brigdale en I. Hofstetter - De complete keuken van Spanje

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Spanje:

Catalaanse cannelloni

Ingrediënten:
bloem, boter, cannelloni, droge sherry, half-om-halfgehakt, kippenlever, manchego, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, prei, rundergehakt, tomaat, tomatenblokjes uit blik, ui, verse bladpeterselie en verse tijm

Keuken:
Spaans / Catalaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / orgaanvlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Aubergine-lamsvleeskasserol - moussaka

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, broodkruim, droge rode wijn, ei, gemalen kaneel, kasseri, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, ricotta, tomaten, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / groente
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergines, groene spaanse peper, knoflook, laurier, mager lamsgehakt, marjolein, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peterselie, rode wijn, tomaten, tomatenpuree, ui, witte saus, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Provence:

Koolrolletjes - capouns niçois

Ingrediënten:
bouillon, droge witte wijn, ei, knoflook, langkorrelige rijst, mirepoix, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, persillade, prosciutto, provençaalse kruiden, rauwe ham, savooiekool, tomatensaus, ui, verse peterselie, worstvlees en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / varkensvlees / groente
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Recept uit Keukenlab:

(Pasta met) Bolognesesaus

Ingrediënten:
baksoda, balsamicoazijn, bladpeterselie, bleekselderij, boter, tomaat in blik, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, rode wijn, rundergehakt, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / warme sauzen
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: Aziatische tajine

Ingrediënten:
amandelen, blanke rozijnen, eieren, flespompoen, sesamzaad, groenten, kikkererwten, krulpeterselie, olijfolie, parelcouscous, peulvruchten, pompoen, ras el hanout, rode uien, specerijen, knoflook, kaneel, vlees en zuivel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

De Duitse keuken

Ingrediënten:
anijs, augurk, azijn, beslag, bieslook, bonenkruid, brood, cake, deeg, dille, dragon, fruit, gefermenteerde melk, groenten, jam, jeneverbessen, kaneel, kardemom, karwijzaad, kerriepoeder, knoedels, komijn, komkommer, korianderzaad, kruiden, kruidnagels, laurierblad, lavas, marjolein, mayonaise, mosterdzaad, nootmuskaat, paprikapoeder, pasta, peper, peterselie, piment, rum, specerijen, strudel, suiker, tijm, vanille, vet, vlees, wei, zachte kaas, zuivel en zuring

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Gnocchi in pot-au-feu

Ingrediënten:
aspergepunten, bloemige aardappelen, bouillon, bouquet garni, doorregen runderlappen, doperwtjes, ei, bloem, grof zout, knoflook, kruidnagels, magere runderlappen, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, parmezaanse kaas, pastinaak, preien, radijs, runderschenkelvlees, seizoensgroenten, bleekselderij, uien, kruiden, verse tijm, wortels en zwarte peperkorrels

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Hartige taart met artisjok & snijbiet

Ingrediënten:
artisjokharten, ei, eieren, extra vergine olijfolie, gehakt, gezouten kappertjes, ui, water, korstdeeg, kwarteleitjes, nootmuskaat, parmezaanse kaas, snijbietbladeren, spinazie, verse bladpeterselie en verse ricotta

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Klassieke lasagne

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, boter, bladpeterselie, parmezaanse kaas, ui, kippenlevers, lasagnebladen, melk, nootmuskaat, olie, rode wijn, rundergehakt, bleekselderij, tomatenpuree en wortel

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Nieuwe ontdekkingen #36

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, boekweit, boontjes, broccoli, bundelzwammen, eieren, gedroogde kruiden, gluten, graan, granola, groenten, haver, kokosnoot, kruiden, kruiden en specerijen, kruidenmix, nootjes, olijfolie, paddenstoelen, pinda’s, specerijen, spruitjes, stamppot, thee, wortels, zaden, zout en zuivel

Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Lasagne met paddenstoelen

Ingrediënten:
bechamelsaus, champignons, eieren, boter, kastanjechampignons, knoflook, koksroom, lasagnebladen, melk, nootmuskaat, oesterzwammen, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, shii-takes, tarwebloem en ui