90 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebotercayennepepergemberpoederhamburgerskaneelknoflookkorianderkruidenolieolijfoliepeperspecerijensuikertomaatuivetvleesvervangerwaterwortelzonnebloemoliezwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Melk & dadels:

Briwat met kip

Ingrediënten:
bladerdeeg, blanke amandelen, ei, gemberpoeder, kaneel, kippenbout, koriander, kurkumapoeder, olie, olijfolie, peterselie, rozijnen, saffraanpoeder, witte ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Knaidlach - Matseballen

Ingrediënten:
amandelen, ei, gemberpoeder, kippenvet, matsemeel, olie, peterselie, rundermerg, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Shakshuka mit Wachtelspiegeleier - Shakshouka met kwartelspiegelei

Ingrediënten:
baharat, boter, citroenrasp, couscouskruiden, dille, feta, gele courgette, gele paprika, gember, groene courgette, groentebouillon, knoflook, kwartelei, laurier, lente-ui, libanese couscous, mild chilizout, olijfolie, peterselie, rode paprika, sinaasappelrasp, tomatenblokjes, ui en zout

Keuken:
Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Ali pasta kebabi

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, gemberpoeder, lamsgehakt, peterselie, piment, sesamzaad, tomaten, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Saffraantagliatelle met gekruide boter

Ingrediënten:
00-bloem, boter, cayennepeper, chilivlokken, ei, geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, saffraan, sjalot, water, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Vietnamese loempia's met kip

Ingrediënten:
champignon, chinese vermicelli, ei, gemberpoeder, kipfilet, koriander, loempiadeeg, olie, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode paprika, taugé, ui, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner uit Koude keuken:

Kalkoenborst à la jardinière

Ingrediënten:
ananassap, ananas uit blik, bleekselderij, champignons uit blik, cognac, doperwten, ei, gemberpoeder, kalkoenborst, mayonaise, olie, peterselie, room, selderijzout, tabasco, tomaten, vleesbouillon, witte peper, wortelen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Italiaanse salade met pit

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, asperges uit blik, cayennepeper, doperwten, ei, gemberpoeder, italiaanse slasaus, kappertjes, mayonaise, parmaham, peterselie, saliepoeder, sla, tomaat, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Tarbot met olijvensaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, gemberpoeder, groene olijven, knoflookpoeder, mayonaise, olie, paprikapoeder, peterselie, sla, tarbot, tomaat, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Birmaanse vissoep met rijststokjes

Ingrediënten:
bananenbloem, bladpeterselie, chilisaus, citroengras, eendenei, ei, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kwartelei, palmhart, pindaolie, rijststokjesnoedels, rode chilipeper, sjalot, ui, visbouillon, zalmfilet, zeeduivelfilet, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Kibbesoep

Ingrediënten:
biologische kip, bladpeterselie, chilipoeder, ei, foelie, gedroogde peterselie, gemberpoeder, karwij, kerriepoeder, kippenbout, kippenhartje, kippenlever, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, laurier, matsemeel, matses, olie, pastinaak, peper, prei, rijst, selderijknol, ui, winterwortelen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine loempia's met saus - loempia ketjil met saus

Ingrediënten:
arachideolie, chinese kool, djahé, djinten, ei, frituurolie, gembersiroop, gemberwortelpoeder, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, ketoembar, kippenvlees, knoflook, knoflookpoeder, komijn, koriander, loempiavellen, olie, pangsitvellen, prei, rauwe ham, rode peperolie, rode spaanse peper, sambal badjak, taugé, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, voorjaarsui, witte kool, zoete indonesische sojasaus, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte / hartige hapjes / frituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

La pastilla - Eenpersoonskippenpasteitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Thüringer hertenpastei

Ingrediënten:
boter, brood, champignons uit blik, cognac, ei, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, hertenvlees, melk, nootmuskaat, oregano, paprikaboter, pasteideeg, peper, peterselie, ui, varkenhaas, varkenslever en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / varkensvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet met krab en tuinkruiden - telor dadar kepiting dan boemboe keboen

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djahé, ei, geklaarde boter, gemberwortelpoeder, ghee, goela djawa, jumbo garnalen, krab, kreeft, maïsolie, peper, tomaat, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ei/omelet/frittata
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Bastilla au pigeon

Ingrediënten:
amandelen, bladpeterselie, bladselderij, duivenborst, duivenbouillon, duivenpoot, ei, gemberpoeder, ingelegde sinaasappel, kaneel, knoflook, poedersuiker, rode ui, rozijnen, saffraandraadjes, smen, suiker, warka, witte ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Marrokaans
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / hoofdgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Tagliatelle met gemarineerde speklapjes

Ingrediënten:
bloem, boter, donker bier, ei, gemberbolletjes op siroop, gembersiroop, knoflookpoeder, laurierblad, mon chou, olie, paneermeel, peper, rode ui, sojasaus, speklap, tagliatelle, verse bladselderij, verse peterselie, roomkaas en zout

Keuken:
Europees
Soort:
pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit Hans Belterman - singapore

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit singapore:

Singapore-croquetten - Singapore-croquettes

Ingrediënten:
aardappel, aardappelpuree, arachideolie, beschuitkruim, ei, frituurolie, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gemberwortel, groene spaanse peper, knoflook, mager rundvlees, paneermeel, ui, verse koriander, verse peterselie, witbroodkruim, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Geraffineerde selderij

Ingrediënten:
azijn, ei, gemberpoeder, goudse kaas, knoflook, kruiden-slasaus, olie, paprikapoeder, peperkorrels, peterselie, rode paprika, selderijknol, sla, tabasco, tomaat, ui, varkensvlees, venkel, water en zout

Keuken:
Duits
Soort:
azijn
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Duivenpastei - b'stilla

Ingrediënten:
amandelsnippers, boter, cayennepeper, citroensap, duif, ei, filodeeg, geblancheerde amandelen, gemalen geelwortel, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemberpoeder, peper, piepkuiken, poedersuiker, saffraanpoeder, suiker, ui, verse koriander, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Gefrituurde bloemkool en tamarindedipsaus met munt

Ingrediënten:
ahornsiroop, bloem, bloemkool, chilivlokken, eieren, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemberpoeder, kerriepoeder, knoflook, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie, panko, peterselie, tamarindepasta, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Lamsvleessoep - harira

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, gedroogde kikkererwten, geelwortel, gemalen kaneel, gemberpoeder, knoflook, lamsvlees, linzen, olijfolie, pruimtomaat, pruimtomaat uit blik, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, witte rijst en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees
Haal meer recepten op...