290 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroenraspcitroensapcitroenschileigemberpoederkaneelkippenbouillonknoflookkorianderkurkumalauriermuntolieolijfoliepeperpeterselierode uisuikeruiwaterwortelzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geschroeide tonijn met pistachekorst en papajasalsa

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Je Eigen Sushi Fabriek

Ingrediënten:
avocado, citroen, komkommer, nori, rijstazijn, rode paprika, japanse ingelegde gember, sesamzaad, sojasaus, sushirijst en zout

Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Indiase wortelsalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, garam masala, gember, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, sesamzaad, sjalot, wortel en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Apfel-Birnen-Chutney - Cutney van appels en peren

Ingrediënten:
appel, appelazijn, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, gember, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, peer, poedersuiker, rozijnen, witte mosterdzaadjes en zout

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / fruit / inmaak / chutney
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Kipcurry met bataat en appel

Ingrediënten:
appel, bataat, citroen, citroengras, doperwten, gember, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, kokosmelk, koriander, korianderpoeder, kurkuma, limoenblad, peper, ui, zout en zure room

Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Diamanten-jubileumkip

Ingrediënten:
amandelen, ananas, cashewnoten, chilipoeder, citroen, garam masala, gember, knoflook, komijnzaad, komkommer, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, olijfolie, peper, rode spaanse peper, scharrelkipkarbonade, sesamzaad, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een roerbak van groenten en paddenstoelen

Ingrediënten:
bimi, bloedsinaasappel, chilipeper, citroen, citrusfruit, custardvla, donkere sojasaus, eend, espresso, gember, grapefruits, ijs, jus, kaneel, knoflook, koffie-ijs, koriander, lamsvlees, look, marinade, marmelade, paksoi, pure chocolade, rijst, roomijs, sinaasappel, sinaasappels, sinaasappelsap, sjalotten, sojasaus, stemgember, suiker, taart, vanille, waterkers en zout

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Spitskoolsalade met smaken van kimchi

Ingrediënten:
chiliflakes, citroenzest, fijne suiker, gember, granaatappel, granny-smithappels, grof zout, rode ui, spaanse chilipeper, spitskool, sumak, tuinkruiden en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geschroeide tonijn met pistachekorst en papajasalsa

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene kimchi van witlof

Ingrediënten:
bruine rietsuiker, citroen, fleur de sel, gember, groene appel, groene chilipeper, grof zeezout, knoflookolie, koriander, limoen, munt, peper, peterselie en witlof

Keuken:
Belgisch
Soort:
barbecue/grill / vegan / groente
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Brandewijnrolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, brandewijn, citroenrasp, gember, lichte siroop, rum, slagroom, tafelsuiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Kook met Jamie:

Kleverige kreeft als borrelhap

Ingrediënten:
citroen, gember, honing, knoflook, koriander, kreeften, lente-uitjes, olijfolie, rode spaanse peper, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Hertenfilet met cumberlandsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, cranberry's, gember, hertenfilet, jeneverbessen, knoflook, kruidnagelpoeder, mosterdpoeder, olijfolie, rode port, sinaasappel, sjalotjes, suiker, vetstof en zout

Soort:
wild
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Geroosterde varkensbuik met geprakte flespompoen en appel-walnotensalsa

Ingrediënten:
boter, citroen, citroengras, dragon, droge witte wijn, flespompoen, gember, granny smith, grof zeezout, ingemaakte walnoten, knoflook, limoensap, mirin, olijfolie, rijstazijn, tijm, varkensbuik, walnoten, witte misopasta, yuzusap en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Pflaumen-Chutney - Pruimenchutney

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroenzeste, gember, knoflook, pruimen, rode chilipeper, rode ui, ruwe rietsuiker, witte mosterdzaadjes en zout

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / fruit / inmaak / chutney
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Gekruide pompoenmousse met citroenroom

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, citroenschil, eiwit, ingelegde gember, gemalen anijs, nootmuskaat, poedergelatine, pompoen uit blik, slagroom, suiker, wijnsteenzuur en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Nanne Hogeland, Saskia Lelieveld en Julie Tavernier - Goed zoet

Recept uit Goed zoet:

Worteltaart

Ingrediënten:
abrikoos, amandelmeel, bakpoeder, citroen, eieren, gemalen kardemom, gemberpoeder, kaneel, kardemom, kokosbloesemsuiker, kokosolie, rijststroop, roomboter, rozijnen, steviablad, vanille-extract, winterpeen en zeezout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / vegetarisch
Haal meer recepten op...