77 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbleekselderijbloemboterdilleeidooiergroenteknoflookkruimige aardappelmelkolijfoliepaneermeelpeterseliesjalotsuikertomaatuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzure roomzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Borscht van geroosterde biet

Ingrediënten:
biet, citroensap, dille, druivenpitolie, ei, maïsolie, nieuwe aardappel, witte ui, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Gefrituurde koolvis met skordalia

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, eiwit, frituurolie, knoflook, koolvisfilet, kruimige aardappel, olijfolie, paneermeel, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Gerookte palingkroketten - Oma Bobs

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, dille, eiwit, gelatinepoeder, gerookte palingfilet, kappertjes, maïzena, palingbouillon, paneermeel, peterselie, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Borscht met geroosterde paddestoelen

Ingrediënten:
biet, champignons, citroensap, dille, druivenpitolie, ei, maïsolie, nieuwe aardappel, portobello, shiitake, witte ui, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Russisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Bearnaisesaus - salsa bearnesa

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, citroensap, eierdooier, lente ui, peper, verse peterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Gevulde groene kool

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, broodkruim, citroensap, doorregen spek, ei, halfdroge witte wijn, kippenbouillon, knoflook, peper, pijnboompitten, savooiekool, sjalot, tomaat, ui, varkensworst, verse gemengde kruiden, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Hachis parmentier zomer

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, citroensap, eidooier, fleur de sel, gegrilde puntpaprika's, half-om-halfgehakt, knoflook, kruidenbloesems, nootmuskaat, oude kaas, panko, peper, salade bij hachis parmentier, sjalot, tijm, zoete aardappel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / varkensvlees / rundvlees / aardappelgerecht / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Auberginekroketten

Ingrediënten:
aubergine, bloemige aardappel, citroensap, dragon, feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, raapzaadolie, scharrelei, scharreleidooier, wittebroodkruim, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, artisjok, bloemkool, citroensap, ei, eierdooier, garnalen, gezouten en gedroogde tonijn, groene olijven, kadetjes, kappertjes, kleine champignons, knoflook, langoest, mosciame, oester, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode biet, schorpioenvis, schorseneer, selderijhart, sperziebonen, verse bladpeterselie, volkorencrackers, water, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / feestdagen
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Tarbot brabançonne

Ingrediënten:
aardappelen, arachideolie, belgische mosterd, boter, citroensap, eidooier, fleur de sel, knoflook, knoflookolie, peper, tarbot op de graat, tijm, witbier, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelkroketjes Japanse stijl

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, citroensap, dashi-dipsaus, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, lente-ui, maïsolie, melk, panko, ponzusaus, sojasaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Japans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Aardappelkroketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, citroensap, ei, kruimige aardappel, melk, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Ontbijt / brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Omeletten met snijbiet en saffraan

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, ei, kruiden, knoflook, melk, peper, plantaardige olie, saffraan, snijbiet, vastkokende aardappel, water en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Ovenschoteltje van prei, vis en puree

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, ei, laurier, melk, peper, peterselie, prei, witvisfilet en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Haal meer recepten op...