343 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbleekselderijbotercitroensapeigroenteknoflookkruidenolieolijfoliepaprikapeterseliepreirijstspecerijensuikertijmtomaatuivleeswaterzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Turlu turlu

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen piment, groene paprika, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, raapje, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, courgette, diepvrieserwtjes, doorregen spek, kippenbouillon, kippenpoten, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, stellette, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Dorade op ovengroenten - Çupra

Ingrediënten:
aardappel, anijszaad, cherrytomaten, citroen, courgette, dorades, groene peper, komijnzaad, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, paprikapoeder, rozemarijn, saffraan, venkelzaad, visgerecht, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Tessa Kiros - Alle smaken van de regenboog

Recept uit Alle smaken van de regenboog:

Vissoep gevolgd door gepocheerde vis

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, citroenolie, citroensap, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, rijst, roodbaarsfilet, sjalot, wortel en zalmfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / rijst
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Minestrone ui Genua

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, bleekselderij, cannellinibonen, courgette, groentebouillon, knoflook, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, pruimtomaten, savooiekool, spaghetti, sperziebonen, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Te gast bij Jamie:

Herfstige cornish pasteitjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, courgette, ei, flespompoen, longhaas, nootmuskaat, olijfolie, rozemarijn, rundvlees, witte peper, witte ui, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Soupe au pistou

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, bouquet garni, courgette, doperwten, gedroogde flageoletten, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sperziebonen, tomaat, ui, vermicelli, wortel en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / gevogelte / groenten en aardappels
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, koolrabi, olijfolie, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kruiden-minestrone

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, basilicum, bleekselderij, boerenkool, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, knolraap, marjoraan, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastinaak, peterselie, rozemarijn, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Waterzooi van Noordzeevis

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, cayennepeper, champignons, courgette, grietbot, kervel, koriander, langoustine, laurier, mosselen, mosselsap, olijfolie, peper, prei, room, saffraan, sint jakobsschelpen, staartvis, tijm, tong, ui, visfumet, wortel, zalm en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Recept uit Het grote vegetarische kookboek:

minestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, elleboogmacaroni, groentebouillon, knolselderij, look, maaltijdsoep, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, sperziebonen, tomaten, tomatenpuree, ui, vegetarisch bakvet, witte bonen, wortel en zout

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / voorgerecht uit Provence:

Soep van groenten en basilicum - soupe au pistou

Ingrediënten:
aardappel, bouquet garni, cocobonen, courgette, grof zout, kievitsbonen, knoflook, limabonen, macaroni, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pompoen, prei, spaghetti, sperziebonen, tomaat, ui, verse basilicum, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Kippenbout uit de oven - Firinda tabuk budu

Ingrediënten:
aardappeltjes, champignons, citroen, courgette, kippenbouten, knoflook, komijn, olijfolie, paprika, paprikapoeder, pul biber, rode ui, tomatenpuree, venkel, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pasta en bonensoep

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, bleekselderij, boerenkool, borlottibonen, cannellinibonen, courgette, gedroogde bonen, groentebouillon, kidneybonen, knoflook, knolraap, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pastinaak, peterselie, sperziebonen, tomaat uit blik, ui, winterpompoen, witte bonen, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Parelgortsoep met zomergroente

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, doperwten, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, knolraap, koolraap, maïskorrels, maïsolie, okra, parelgort, pastinaak, tomaat, ui, wasachtige aardappel, wortel, zomerpompoen, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

Konijnenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, courgette, konijn, konijnenfond, olie, peper, prei, vastkokende aardappel, verse peterselie, witte champignons, wortels en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Ragout von Nordseefischen mit Miesmuscheln, Hummer, Seeteufel und Seezunge - Ragout van Noordzeevis met mosselen, kreeft, zeeduivel en zeetong

Ingrediënten:
bieslook, courgette, dragon, kreeft, kabeljauwfilet, kervel, mosselen, olijfolie, peper, pernod, peterselie, prei, rode paprika, selderij, sjalot, tomaat, vastkokende aardappel, venkel, visbouillon, wortel, zalmfilet, zeeduivelfilet, zeetongfilets en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Stokvispotje met knoflooksasu

Ingrediënten:
aardappelen, artisjokbodems, bouquet garni, cayennepeper, citroen, courgette, eierdooiers, knoflook, olie, peper, sperziebonen, stokvisfilet, ui, wortelen en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...