130 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbleekselderijbotergehaktgroenteknoflookkoolkruidenolieolijfoliepeterselierijstspecerijensuikertijmtomaatuivetwaterzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe aux choux (Garbure) - Maaltijdsoep van kool

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, chilipoeder, gedroogde witte bonen, hamschijf, knoflook, kool, kruidnagel, laurier, majoraan, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, raapjes, rookspek, stokbrood, tijm, ui, water, witte bonen, witte bonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Chartreuse van kwartel

Ingrediënten:
boter, bruine kippenbouillon, doorregen spek, foie gras, kool, kwartelborst, laurier, madeira, peper, bladpeterselie, tijm, ui, witbrood, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Sanhaji

Ingrediënten:
amandelen, appel, aubergine, azijn, cedraatblad, duif, gans, gehaktkoekjes, geitenvlees, haas, houtduif, kikkererwten, kip, knoflook, konijn, kool, korianderblaadjes, korianderzaad, kweepeer, mirkas, munt, murri naqi, olijven, patrijs, peper, rapen, rundvlees, saffraan, schapenvlees, venkel, water, witte lijster, worst, wortel, zout en zoute limoenen

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouquet garni, cornichons, dijonmosterd, eidooier, kip, kippenlever, kool, kruidnagel, meiraap, oud brood, peper, bladpeterselie, prei, rundersaucijs, sjalot, slagroom, ui, varkenssaucijs, wortel, zeezout, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

La paupiette de gargantua - Gigantische gevulde vleesrol

Ingrediënten:
bacon, boter, broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, ei, épice fines, fond, ham, knoflook, kool, laurier, maïzena, niervet, olie, peper, peterselie, reuzel, rosbief, runderbouillon, runderkogel, snijbiet, spinazie, tijm, ui, varkensnet, vet varkensspek, waterkers, worstvlees, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Poule au pot - Stoofpot van kip

Ingrediënten:
aardappel, armagnac, bayonneham, bleekselderij, boter, bouillon, broodkruim, cognac, doorregen spek, eidooier, kalfsvlees, kaneel, kip, kippenafsnijsel, kippenlever, knoflook, kool, koolraap, kruidnagel, nootmuskaat, peper, room, rundermergpijp, runderpoulet, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Eetdagboek: Detox Week 1

Ingrediënten:
aardappels, aardappeltjes, aardbeien, alcohol, amandelmelk, appel, appelsap, avocado, banaan, bieslook, bietjes, blauwe bessen, bleekselderij, bloemkool, bouillon, broccoli, broodje, champignons, chocolade, citroen, courgette, drumsticks, eieren, feta, frambozen, geitenkaas, kip, gember, noten, gojibessen, granaatappel, grapefruit, groene paprika, groene thee, groente, water, hennepzaad, jam, jus, kamille, kerrie, ketchup, kikkererwten, knoflook, komkommer, koolrabi, mayonaise, noten, omelet en peper

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Napolitaanse minestrone - minestrone alla napoletana

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, aubergine, cannolicchi pasta, courgette, doperwten, gele paprika, knoflook, kool, olijfolie, pancetta, peper, provolone, tomaat, tuinboon, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / groente
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Asperges met citroen-kruidensaus

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper

Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / lunch / voorgerecht uit De flair van eenvoud:

Minestrone met pesto

Ingrediënten:
groente, hambeen, olijfolie, parmaham, pasta, peper, pesto, witte bonen en zeezout

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Gerookte karbonade, kool en appel

Ingrediënten:
arachideolie, bier, bieten, bonen, boter, ciabattabrood, cider, foelie, frambozen, groentebouillon, water, kool, olie, pasta, peperkorrels, raap, rucola, suiker, tijm, toast, vijgenbladeren, vlees, witte bonen, wortels en 
zout en peper

Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Gesmoorde kropsla

Ingrediënten:
croutons, fleur de sel, gevogeltefond, groente, groentefond, peper, peterselie, romanasla en spek

Keuken:
Duits
Soort:
groente / boter en olie
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Kalfsfarce

Ingrediënten:
bospaddenstoelensaus, ei, eidooier, groente, kalfsbout, kalfskop, kalfslever, kalfstong, knoflookcroutons, kruidensaus, peper, peterselie, room, salieboter, tijm, vleesvulling en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees / paddenstoelen
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Pljeskavica

Ingrediënten:
aubergine, groenten, half-om-halfgehakt, mild paprikapoeder, pitabroodjes, rode peper, olijfolie, zout, uien, wittewijnazijn, zure room en zwarte peper

Keuken:
Servisch
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...