239 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebleekselderijbotercitroendragondroge witte wijnkippenbouillonknoflookkruidenlaurierlaurierbladolijfolieoreganopeperpeterselierode uirozemarijnsjalotsuikertomaatwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Snijbietsoep met kikkererwten en parelgort

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gedroogde kikkererwten, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, milde olijfolie, parelgort, piment, rode chilipeper, snijbietblad, tijm, trostomaat, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Veg!:

Spanakopitta van de buurtsuper

Ingrediënten:
bladspinazie, cashewnoten, citroensap, ei, feta, karwijzaad, komijnzaad, olijfolie, pijnboompitten, roomboterbladerdeeg, tijm, ui, venkelzaad, zachte geitenkaas, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch / groente
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sperziebonensla

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, olie, peper, rode paprika, sjalot, sperziebonen, tijm, ui, witte wijnazijn en zout

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Zeytin piyazi - Salade van groene olijven en walnoten

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, gedroogde tijm, granaatappelmelasse, groene appel, groene olijven, knoflook, lente-ui, olijfolie, rode puntpaprika en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Eendenborst met abrikozenmostarda

Ingrediënten:
abrikozen, chilivlokken, ciderazijn, citroensap, eendenborst, gedroogde abrikozen, geel mosterdzaad, gember, honing, koolzaadolie, korianderzaad, munt, olijfolie, sjalot, tijm en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Peterselie-kruidensalade

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dragon, honing, lente-ui, olijfolie, peterselie, sjalot, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Vichysoisse

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, citroensap, crème fraîche, dille, hollandse garnalen, gerookt spek, kaviaar, kreeft, langoustine, laurier, noilly prat, gerookte paling, pernod, prei, rode biet, rozemarijn, tijm, ui, venkel en visbouillon

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

De uienfamilie

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, berkenwijn, boteremulsie, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, honing, kippenbouillon, laurierblaadjes, look-zonder-look, peterselie, prästost, sjalotjes, tapiocaparels, tijm, uien, witte uien, zittauer-uien en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Walnootpaté

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, citroensap, druivenpitolie, maïsolie, peterselie, tijm, ui, walnoten, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / noten / paté/terrine
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roodbaarsfilet à la Veracruz

Ingrediënten:
citroensap, groene olijven zonder pit, jalapeñopepers, kappertjes, knoflook, limoensap, majoraan, olijfolie, oregano, romatomaat, roodbaarsfilet, tijm, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie, peper en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Bijgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Citroen-dragon vinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, dragon, knoflook, koudgeperste olijfolie, saffloerolie, sjalot, suiker, tijm, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en voorjaarsui

Keuken:
Europees
Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De zomerkeuken:

Lamsvleesspiesen

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, gedroogde oregano, knoflook, lamsschouder, paprika, rode ui, slablaadjes, spaanse peper, tijm, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsvlees in schapenyoghurt

Ingrediënten:
bruine ui, citroenrasp, citroensap, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, lamskotelet, laurierblad, manzanilla, olijfolie, rode ui, schapenyoghurt, verse munt, oregano, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Cherry Duck / Eend met kersen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, eendenborstfilet, gember, kersensap, kersen uit pot, peper, plantaardige olie, tapiocameel, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Nootachtige falafel

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, bladpeterselie, cayennepeper, chilipoeder, citroensap, hazelnoot, kikkererwt, neutrale olie, peper, pinda, tijm, ui, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Bijgerecht uit Veg!:

Gegrilde zomergroenten

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, courgette, dragon, harde geitenkaas, kervel, knoflook, lente-ui, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, tijm, venkel, zeezout en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Scheermesjes en peterselie, mierikswortel en mosselvocht

Ingrediënten:
agar-agar, citroensap, dille, droge witte wijn, druivenpitolie, gelatine, jonge spinazie, karnemelk, maïzena, melk, mierikswortel, mineraalwater, mosselen, peterselie, scheermesjes, sjalotjes, tijm, zout en zoutvlokken

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...