108 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginecayennepepercitroengemberkikkererwtenkomijnkomijnzaadkorianderlimoenmuntolijfoliepeperpeterselierode uitahintomaatuivruchtensapwaterzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - yoghurtmarinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, saffraandraadjes, ui, yoghurt, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Gegrilde gemarineerde zwaardvis met zoete tomatensaus

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gemalen komijn, kaneelstokje, knoflook, olijfolie, tomaat, ui, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder, zwaardvismoten en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse tuinbonensalade

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tuinbonen, verse koriander, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

chermoula 3 uit Fez

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, selderij, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Salade van geroosterde groenten - escalivada

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rode paprika, sherryazijn, tomaat, ui, verse rozemarijn, versgemalen zwarte peper, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Garnalentortilla´s met gekruide yoghurt

Ingrediënten:
besan, bloem, blond pils, cayennepeper, citroen, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gepelde rauwe garnalen, zoet gerookt paprikapoeder, kikkererwtenmeel, knoflook, olie, rode ui, spaans pils, verse koriander, verse munt, schapenyoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Kippenalbóndigas met saffraan-amandelsaus

Ingrediënten:
amandelen, manzanilla, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, kippenbouillon, kippengehakt, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, verse bladpeterselie en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Picknick / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De zomerkeuken:

Baba ghanoush

Ingrediënten:
aubergine, augurk, citroensap, extra vierge-olijfolie, hete chilisaus, knoflook, komijn, koriander, olijven, paprika's, pitabroodje, stokbrood, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Hummus - kikkererwtenpuree

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kikkererwten, knoflook, paprikapoeder, sesamzaad, tahin, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Shakshuka met kidneybonen en tahindressing

Ingrediënten:
bulgur, eieren, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kidneybonen, olijfolie, paprikapoeder, pitabroden, tahin, knoflook, tomaat uit blik, kruiden, citroensap, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Stamppot à la marocaine

Ingrediënten:
bladspinazie, citroensap, kalfsvlees, knoflook, komijn, kruimige aardappel, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde tofu-spiesjes

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, olijfolie, paprika, rode ui, stevige tofu, tomaat, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gegrilde verse kaas

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gele ui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, knoflook, koriander, mozzarella, olijfolie, paneer, paprika, rode ui, tomaat, verse kaas, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwt, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Hummus met ful

Ingrediënten:
citroensap, ei, gedroogde tuinbonen, gemalen komijnzaad, kikkererwten, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, peterselie, tahin, ui, zout en zuiveringszout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Falafal van Kievitsbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, citroenmelisse, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, kievitsbonen, knoflook, komijnzaad, koriander, munt, olie, rode chilipeper, scherp paprikapoeder, verveine en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Morito:

Lamskebab

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijnzaad, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsbout, lamsfilet, lamsvlees, laurierblad, olijfolie, pimentón, tijm, ui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gegrilde vleesmix aan de spies

Ingrediënten:
ananassap, ananas uit blik, aubergine, bacon, bieslook, champignons, citroensap, djinten, fricandeau, kipfilet, knoflook, lamsvlees, lever, olie, oregano, paprika, sjalot, sla, suiker, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Snelle zalmkoekjes

Ingrediënten:
amandelmeel, avocado, citroensap, dille, eendenvet, ei, gemengde bladsla, ghee, knoflook, kokosmeel, komijn, koriander, kurkuma, limoensap, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, reuzel, ui, zalm uit blik, zout en zwarte peper

Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Lamskebab met tabouleh

Ingrediënten:
bloemkoolrijst, chilipoeder, citroensap, ghee, knoflook, kokosolie, komijn, lamsgehakt, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, piment, tomaten, uienpoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosters
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Abou ganoush - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, scherp paprikapoeder, tomaat en ui

Keuken:
Syrisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bessara - Soep van gedroogde tuinbonen

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, citroensap, croutons, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...