349 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroensapcitroenschileifruitgemberhoningkaneelstokjeknoflookkruidnagelmelkmuntnootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepoedersuikersuikeruiwaterzeezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Rozenbottelsaus

Ingrediënten:
brandewijn, citroenrasp, kaneel, kruidnagel, olie, paprikapoeder, rozenbottelmerg, sherry, sinaasappelsap, worcestershiresaus, zout en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht uit Made in Sicily :

Cuccia - Speltpudding

Ingrediënten:
anijslikeur, citroenzest, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, pure chocolade, ricotta, spelt en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Fries suikerbrood

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, gist, kaneel, melk, roomboter, witte basterdsuiker, witte kandijsuiker en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoet
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Marsepeinstrooisel

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, kaneel, marsepein, suiker, tarwemeel, vanillemerg en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / nagerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

In wijn gestoofde peren (met kruidige vulling)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroenrasp, crème fraîche, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hazelnoot, kaneelstokje, krenten, kruidnagel, nootmuskaat, oranjebloesemwater, peer, rode wijn, rozijn, sinaasappelsap, suiker, vanillestokje en zeezout

Soort:
fruit
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Kaneelkoekjes - biscotti alla cannella

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, fijne kristalsuiker, kaneel, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Varkensbuik in amandelmelk

Ingrediënten:
amandelen, amandellikeur, amaretto, citroenrasp, citroenschil, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, melk, slagroom, suiker, varkensbuik, verse tijm, witte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Pastiera Napoletana - Paastaart

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, citroenschil, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappelbloesemwater, sukade, tarwekorrels, zoet gebakdeeg en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht uit Een kookboek.:

Nectarines met rijstpap

Ingrediënten:
citroenzest, dessertrijst, halfvolle melk, kaneel, meringue, nectarines, room, suiker, vanillestokken, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
fruit / vegetarisch / pap
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Apfel-Birnen-Chutney - Cutney van appels en peren

Ingrediënten:
appel, appelazijn, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, gember, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, peer, poedersuiker, rozijnen, witte mosterdzaadjes en zout

Keuken:
Internationaal / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / fruit / inmaak / chutney
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rijstebrij-soufflé

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, kaneelstokje, kaneelsuiker, kwark, melk, rondkorrelrijst en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pudding
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt / lunch / bij de koffie uit Brood - 100 internationale recepten:

Vruchtenbrood

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, eieren, gekonfijte citrusschil, gist, kaneel, kristalsuiker, mandarijn, melk, rozijnen, sinaasappelrasp, water, tarwebloem en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelheertje

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, amandelspijs, appel, bakpoeder, basterdsuiker, boter, citroenrasp, ei, kaneel, patentbloem, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Dayenne Bos

Recept van Dayenne's Foodblog:

Haver-bosvruchtenmuffins

Ingrediënten:
banaan, beslag, bosvruchten, citroen, citroenrasp, eieren, havermeel, havermout, kaneel, kokosolie, kokosyoghurt, sinaasappelrasp, vanillearoma, vanille, wijnsteenbakpoeder en zeezout

Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Ossobucco alla milanese

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, citroenblad, citroenrasp, droge witte wijn, kalfsschenkel, kaneel, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, piment, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Marion Trutter - Culinaria España

Snack of tussendoortje uit Culinaria España:

Zoete aardappelflapjes - truchas de navidad

Ingrediënten:
anijspoeder, bloem, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gele zoete aardappel, gemalen amandelen, kaneel, poedersuiker, reuzel, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit Rachel Khoo - Mijn Franse keuken

Recept uit Mijn Franse keuken:

Berawecka | Kruidig vruchten-notenbrood

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, gedroogde abrikoos, gedroogde gist, gedroogde vijgen, gekonfijte sinaasappel, gemberpoeder, kaneel, melk, peer, rozijn, rum, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tarwebloem, volkorenmeel, walnoten, water en zout

Keuken:
Frans
Haal meer recepten op...