306 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapeigroentekippenbouillonknoflookkruidnagellauriermelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliepreiroomselderijsjalotsuikertijmtomatenpureevleeswaterwortelzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, knolselderij, mosselen, prei, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water, winterwortels en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Veg!:

Venkel en knolselderijsoep met sinaasappelschil

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, groentebouillon, knolselderij, koolzaadolie, olijfolie, sinaasappelschil, sjalot, ui, venkel, zeezout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Boulangère van drie wortelgewassen

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, knoflook, knolselderij, pastinaak, salie, tijm, ui, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Bisque à ma facon

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, knoflook, knolselderij, laurier, paprikapoeder, peen, peper, prei, rozemarijn, sjalot, soepkreeft, tijm, tomatenpuree, venkelzaad, visbouillon, witte vermout en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

In Meteor-bier gesudderde varkensschenkel

Ingrediënten:
azijn, boter, donker meteor bier, druivepittenolie, jeneverbessen, kalfsfond, kleine aardappelen, knoflook, knolselderij, koolzaadolie, laurier, mini-meiraapjes, mini-worteltjes, peultjes, tomatenpulp, ui, varkensschenkel, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagels, laurier, ossenstaart, peper, prei, rapen, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Soep van peterseliewortel

Ingrediënten:
boter, cantharellen, ciderazijn, gezouten citroen, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, peterseliewortel, sjalot, tijm, volle melk, water, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Gevulde lamsmagen - manouls lozérien

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, knolselderij, lamsmaag, laurierblad, prei, rauwe ham, ui, verse peterselie, peper, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

'Winterse' hamburgers

Ingrediënten:
boter, broodjes, chutney, hamburgers, knolselderij, frituurolie, rode ui, sla, wortel, zonnebloem en zout

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Saumawe - Gevulde varkensmaag

Ingrediënten:
blanke azijn, boter, druivenpitolie, ei, grof zout, knoflooksap, knolselderij, marjolein, peper, peterselie, ui, varkenslende, varkensmaag, varkensnek, vastkokende aardappelen, wortels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Lunch / snack of tussendoortje uit Home Made winter:

Kroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, knolselderij, laurier, nootmuskaat, paneermeel, peper, peperkorrels, peterselie, runderpoulet, sherry, tijm, ui, winterpeen en zout

Soort:
vlees / frituur
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Zeeuwse kaasfondue

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, gekookte ham, knoflook, knolselderij, krielaardappeltjes, maïzena, melk, mosterd, roomkaas, ui, verse peterselie, zeeuws spek en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
varkensvlees / kaas
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

'Knien in 't zoer', konijn op zijn Limburgs

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, peterselie, rinse appelstroop, tam konijn, wild konijn, winterpeen, witte wijnazijn, zilverui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands / Limburgs
Soort:
wild
Een recept uit Claudia Allemeersch - Thermomix Feest

Recept uit Thermomix Feest:

Knolselderijsoep met chorizo

Ingrediënten:
boter, gevogeltebouillon, halfgedroogde chorizo, knoflook, knolselderij, melk, olijfolie, peper, rozemarijn, sjalot en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Runderrolletjes

Ingrediënten:
boter, knolselderij, kruidnagel, laurier, olie, peper, peterselie, prei, raviolideeg, runderbloemstuk, runderschenkel, rundersukade, tijm, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Malzbier-Kümmel-Sauce - Moutbier-karwijsaus

Ingrediënten:
bloemige aardappel, bruine suiker, champignons, doorregen spek, geklaarde boter, gladde peterselie, groentefond, ijsklontjes, karwijzaad, knolselderij, laurier, mosterdzaad, moutbier, rode wijnazijn, tijm, tomaten, tomatenpuree, ui, varkensbotten, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Beef & Guinness pie

Ingrediënten:
bloem, boter, doorregen runderlappen, ei, guinness, knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, bladpeterselie, roomboterbladerdeeg, runderbouillon, tijm, ui, worcestershiresaus, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Haal meer recepten op...