88 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroencitroensapdruivenpitolieeidooierhoningkomkommerlauriermosterdolieolijfoliepeperpeterselierijstazijnsjalotsuikeruiwitte wijnazijnwortelzonnebloemoliezout
zout en peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

gazpacho

Ingrediënten:
ei, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie extra vergine, oud brood, rode paprika, sherryazijn, tomaat, tomatensap, ui, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Kalkoenrollade

Ingrediënten:
citroenmelisse, crème fraîche, ei, gedroogde pruimen, kalkoenborst, knoflook, mosterd, olie, paneermeel, rode wijn, ui, water, wijnazijn, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Lamsborst en mosterdolie en søren's vele slabladeren

Ingrediënten:
allesbinder, amsoi, appel-balsamicoazijn, bindsla, bloemkool, boter, daslookkappertjes, druivenpitolie, ei, kippengelei, knoflook, lamsborst, lamsgelei, peterselie, raapzaadolie, radicchio, rucola, sjalot, water, waterkers en zout

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Pap van graan met gerookte paling

Ingrediënten:
appelbalsamico, boekweitvlokken, bruin mosterdzaad, druivenpitolie, ei, emmermeel, gerst, haver, kamutmeel, knoflook, lavas, melk, mosterd, paling, peterselie, raapzaadolie, spelt, tuinkers, water, waterkers, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

artisjokken met vinaigrette

Ingrediënten:
artisjok, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, mosterd, olijfolie, suiker, verse dragon, verse kervel, water, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gerookte paling en slakken remoulade

Ingrediënten:
dille, druivenpitolie, ei, eidooier, hooi, jeneverbes, kappertjeswater, knoflook, paling, peterselie, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortel, wulken en wulkenhuisje

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Diner / hoofdgerecht uit DWDD kookt met Kranenborg:

Tête de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, grof zeezout, kalfswang, knoflook, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gebakken peren met bloedworst 'bolognese'

Ingrediënten:
00-bloem, appelbalsamico, berkenbier, boter, chilipoeder, citroentijm, conferenceperen, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, ei, ijslands mos, jeneverbes, kippenglacé, kippenlever, knoflookpuree, leverragout, perenazijn, rendierbloed, rendierbloedworst, rendiermos, rode wijn, room, sjalot, tijmolie, trompettes de la mort, ui, varkensdarm, varkensvet, water, witlof, witte as en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Groene saus - salsa verde

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, augurk, ei, knoflook, olijfolie, peper, verse bladpeterselie, water, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Salade niçoise met rode rijst

Ingrediënten:
bouillon, dijonmosterd, ei, kerstomaat, knoflook, limoensap, olijfolie, paprikapoeder, rode rijst, rode ui, sla, sperziebonen, tuinbonen, verse koriander, verse peterselie, verse tonijn, versgemalen zwarte peper, water, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Cappon magro

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis op zout, artisjok, bloemkool, citroensap, ei, eierdooier, garnalen, gezouten en gedroogde tonijn, groene olijven, kadetjes, kappertjes, kleine champignons, knoflook, langoest, mosciame, oester, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode biet, schorpioenvis, schorseneer, selderijhart, sperziebonen, verse bladpeterselie, volkorencrackers, water, wittewijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groente / feestdagen
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Keizerlijke ribbetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, donkere sojasaus, ei, gember, knoflook, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, varkensribbetjes, water, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Californische citrusrijst

Ingrediënten:
arachideolie, asperge, cashewnoten, champignonhoeden, chilisaus, ei, grapefruit, japanse rijstazijn, japanse rijstwijn, knoflook, lente-ui, lichte sojasaus, oestersaus, rijstwijn, sesamolie, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, sinaasappelschil, water, witte langkorrelrijst en wortel

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
salade / rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Báhn mì met pindakaas

Ingrediënten:
agavesiroop, citroengras, ei, maïzena, gebakken uitjes, gemalen komijnzaad, knoflook, mayonaise, pindakaas, plantaardige olie, rijstazijn, sla, sojasaus, srirachasaus, zout, tofu, verse koriander, vijfkruidenpoeder, water en wortels

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Spaans

Diner / voorgerecht uit Spaans:

Gekoelde tomatensoep

Ingrediënten:
boterhammen, croutons, ei, gemalen komijn, groene paprika, ijswater, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, tomaten, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Salmojero

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vierge olijfolie, ijsblokjes, knoflook, kwarteleitjes, tomaat, serranoham, sherryazijn en witbrood

Haal meer recepten op...