278 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbleekselderijbotercitroensapeigistknoflooklauriermaïzenamelknootmuskaatolieolijfoliepeperpeterselierode uirode wijnsjalotsojasaustijmtomaattomatenpureewaterwitte wijnwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kalkoengehaktballetjes

Ingrediënten:
bloem, broodkruim, cayennepeper, chilipoeder, eiwit, kalkoenborst, limoensap, limoenschil, magere yoghurt, saffloerolie, suiker, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Piccalilly

Ingrediënten:
bloem, broccoli, gemberwortel, inmaakazijn, kerriepoeder, knoflook, koenjit, mosterdzaad, olie, paprika, suiker, ui en wortel

Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Chinese stoombroodjes

Ingrediënten:
bloem, bosuien, chinees vijfkruidenpoeder, chinese gedroogde worstjes, droge gist, honing, maïzena, sesamolie, sojasaus, suiker, tarwebloem, varkensgehakt, water en zout

Keuken:
Chinees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Piccalilly

Ingrediënten:
azijn, bloem, bloemkool, gemberpoeder, gembersiroop, kurkuma, mayonaise, mosterdpoeder, paprika, suiker, wortel en zilverui

Keuken:
Hollands
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Olijven-uienbroodjes

Ingrediënten:
bloem, brood, gedroogde gist, grof zout, peper, suiker, taggiasca-olijven, tijm, ui en gist

Soort:
vegan
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Diner / hoofdgerecht uit Maak van de noot een deugd:

Reehachée van Dick Soek

Ingrediënten:
bloem, jeneverbes, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, kruidnoten, laurier, peper, reepoulet, rode wijn, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Maischowder met tomaat

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maïsbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, tomaat uit blik, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Maischowder

Ingrediënten:
bloem, boter, croutons van maisbrood, druivenpitolie, halfvolle room, lente-ui, maïskorrels, maïsolie, melk, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Gehakt met tomatensaus

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, ei, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, mager varkensgehakt, sambal oelek, suiker, tomatensap, ui, uienpoeder, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Lahma bi agine - Pizza's met lamsvlees

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, gedroogde gist, lamsgehakt, suiker, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomatenpuree, ui, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Paling Charente

Ingrediënten:
bloem, boter, knoflook, paling, sjalot, suiker, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf:

Gestoofd konijn

Ingrediënten:
bloem, gele rozijnen, groentebouillon, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, pijnboompitten, rode wijn, suiker, ui, witte wijnazijn en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Thaise keuken:

Thaise loempia's

Ingrediënten:
bamboescheuten, bloem, garnalen, gedroogde chinese paddestoelen, knoflook, lente ui, loempiavellen, mihoen, rode peper, suiker, taugé, thaise vissaus, varkensgehakt, verse koriander, wortel en zoete chilisaus

Keuken:
Thais
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kipfilet met witlof

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kipfilet, magere room, sjalot, slagroom, suiker, witlof, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Dil sis - Tongspiesjes met gestoofde venkel

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, laurier, lente-ui, olijfolie, rode ui, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker, venkelknol, witte peper en zeetongfilets

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Coca amb pinxes

Ingrediënten:
bloem, gist, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, sjalot, suiker, verse sardientjes, witte wijn en zout

Soort:
quiche / vis
Haal meer recepten op...