412 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroenraspcitroensapfruitknoflookkomkommerkorianderkruidenmuntolijfoliepeperpeterselierode uitomatenpureewaterwitte wijnwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Harira: Marrokaanse soep van tomaat en kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, tomaat in blik, bouillon, fruit, gember, groentebouillon, groenten, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, kruiden, kurkuma, linzen, olie, paprikapoeder, peper, pompoenpitten, rode linzen, rood pepertje, knoflook, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, ui, kruiden, wortel en wortels

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Getest: Mister Kitchen’s V-Burger kikkererwten-citroen

Ingrediënten:
brood, bulgur, burger, hamburgers, chiazaad, citroensap, curry, eieren, granen, groenten, ingelegde citroen, jam, kikkererwt, kikkererwten, knoflook, kruidenpasta, noten, paddenstoelen, palmolie, paneermeel, peterselie, peulvruchten, pindakaas, prei, sesamzaad, specerijen, suiker, tarwe, ui, vet, vlees, vleesvervanger, wortel, zaden en zeezout

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Taboulé

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, bulgur, citroen, ingemaakte citroen, lente ui, munt, peterselie, rodewijnazijn, tomaat en trostomaat

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / bijgerecht uit Hoe te eten:

Taboulé

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroen, lente-ui, munt, olijfolie en tomaten

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Tabouleh

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroenen, water, lente-uitjes, olijfolie, tomaten en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Comptoir Libanais:

Octopus salade MET chilli

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipasta, ciderazijn, citroen, citroensap, gehakt, octopus, olijfolie, knoflook, tomaten, uien, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
salade
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Gegrilde sint-jakobsschelpen - vieiras de Vigo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, knoflook, olijfolie, sint-jakobsschelpen, sjalot, tomaat, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Basisrecept uit Heston Blumenthal thuis:

Visbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, bladpeterselie, champignon, citroenschil, dragonblad, droge witte vermout, droge witte wijn, druivenpitolie, knoflook, mosselschelpen, saffraan, selderij, tomaat, ui, venkel, venkelzaad, verse basilicum, verse tijm, witvisgraten en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Taboulé

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bulgur, citroen, gemalen piment, granaatappelpitten, munt, olijfolie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch / Libanees / Syrisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Brunch / lunch / bijgerecht uit Boerenkool:

Boerenkooltaboulé

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, bladpeterselie, bulgur, citroen, kaneel, komkommer, lente-uitjes, munt, olijfolie, sumak, tomaat en 
zout en peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, dragon, milde turkse rode chilipeperpasta, mild paprikapoeder, olijfolie, pekmez, trostomaten, ui, water en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Avondmaal uit Fresh en light:

Visstoofpotje met gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, cherrytomaten, chilivlokken, citroenrasp, knoflook, olijfolie, sjalot, venusschelp, visbouillon, vongole en witvisfilet

Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Pasta met zeevruchten - fiduea

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, citroen, noedels, groene paprika, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, spaghettini, tomaat, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, visbouillon, zeeduivelfilet, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

linzensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, extra vergine olijfolie, kappertjes, laurierblad, linzen, olijfolie, pijnboompitten, sherryazijn, tomaten, ui, wortel en zachte geitenkaas

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kısır

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, chilivlokken, citroen, granaatappelmelasse, lente-ui, munt, olijfolie, pul biber, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta en ui

Keuken:
Turks
Haal meer recepten op...