544 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbruine basterdsuikercitroensapeigehaktgemberknoflookkomkommerkorianderlaosmelkolieolijfoliepeperpeterselierundergehaktsambal oeleksjalottaugétomaatwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Lamsempanado's

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ei, eidooier, kaneelpoeder, lamsgehakt, olijfolie, paprika, tomatenpuree, ui, water, wortel en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / lunch / bijgerecht uit Koch!:

Uienbrood

Ingrediënten:
eierdooier, gezouten boter, suiker, tarwebloem, zout, uien en gist

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gnocchi in tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, bloemige aardappel, boter, eidooier, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, romatomaat, suiker, tijm, ui en wortel

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De geur van witte rijst:

Pasteitjes van opa

Ingrediënten:
boter, djinten, eidooier, eieren, ketoembar, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, meel, mihoen, rode lombok, rundergehakt, sjalotjes, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Bijgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, foelie, mosterdpoeder, peper, peperkorrel, sjalot, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zoete uientaartjes met blauwschimmelkaas

Ingrediënten:
balsamicoazijn, blauwschimmelkaas, bloem, boter, eidooier, groene peperkorrels, knoflook, olijfolie, rode ui, rozijnen, suiker, tapenade en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / mosterd
Een recept uit Georgina Fuggle - 1 groente in de hoofdrol

Lunch / avondmaal uit 1 groente in de hoofdrol:

Tomaten Cobbler

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, cheddar, eidooier, gehakt, gezouten boter, groene salade, melk, olijfolie, scharrelei, knoflook, tomaten, uien, verse tijmblaadjes, versgemalen zwarte peper en zelfrijzend bakmeel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / lunch / voorgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bospeen, boter, champignon, eidooier, kalfsborstvlees, kalfsfond, kalfsschouder, nootmuskaat, olijfolie, peper en zout, slagroom, suiker, wilde zwarte rijst en zilverui

Keuken:
Frans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pastilla au poisson - Vispastei van filodeeg

Ingrediënten:
arachideolie, champignons, ei, eidooier, filodeeg, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, witvisfilet en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Potato Salad

Ingrediënten:
aardappel, aardappelschil, aardappelzetmeel, crème fraîche, eidooier, frituurvet, korianderzaad, grove mosterd, ingemaakte parelui, lente-ui, muskaatazijn, selderijblad, suiker, walnootolie en zout

Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

La pastilla - Eenpersoonskippenpasteitjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, blanke amandelen, citroensap, ei, eidooier, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kip, koriander, peper, plantaardige olie, poedersuiker, ui, warkavellen en zout

Keuken:
Marokkaans / Sefardisch / Joods
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s / gevogelte
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / voorgerecht uit Deutsche Küche:

Gefüllte Zucchini mit Ziegenkäse - Gevulde courgette met geitenkaas

Ingrediënten:
chilipeper, courgette, droge weissburgunder, druivenpitolie, eidooier, gele paprika, gladde peterselie, knoflook, lente-ui, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, stevige geitenkaas, suiker, verse geitenkaas, vleestomaten, witbroodkruim en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...