86 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloembotercitroensapeigembergemberpoederkaneelkipfiletknoflookkorianderkurkumamosterdoliepeperplantaardige olierode uisojasaussuikertijmtomaatvloeibare honingwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Zoetzure lamsyanhi met zwartoogbonen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Pittige pepermarinade

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde chilipeper, gember, kaneel, knoflook, komijnzaad, lente-ui, plantaardige olie, tamarindepasta, venkelzaad, vloeibare honing, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / marinade
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

sballen met sesam & koriandersalsa

Ingrediënten:
ei, honing, kaneel, ketjap, knoflook, komijnpoeder, koriander, lamsgehakt, mosterd, olie, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sesamzaad en witte wijnazijn

Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Tagine with Pickled Figs

Ingrediënten:
bruine kippenfond, citroensap, gemalen kaneel, gembersap, honing, ingemaakte citroenschil, ingemaakte vijgen, olie, saffraan en zoete ui

Soort:
groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Hongaarse zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
amandelen, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, pastinaken, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Kruidige zoete aardappel

Ingrediënten:
aardappel, aardappels, amandelen, amandelmeel, bosui, cacao, chocolade, ei, kaas, gojibessen, groenten, hazelnoten, honing, kaneel, kokosolie, meel, noten, olie, water, wortels, zoete aardappels, zongedroogde tomaten en zout

Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Empanaditas

Ingrediënten:
koriander, boter, chilivlokken, eidooier, gerookte-paprikapoeder, honing, kurkuma, meel, melk, pikant paprikapoeder, plantaardige olie, reuzel, rode puntpaprika, rode ui, rozijnen, runderbouillon, rundergehakt, gemalen komijn, zout, water en witte peper

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Roergebakken vietnamese kip in slablad

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, ijsbergsla, japanse sojasaus, kipfilet, knoflook, koekkruiden, olie, rode spaanse peper, sesamolie, sojasaus, verse koriander, vijfkruidenpoeder, vissaus en vloeibare honing

Keuken:
Vietnamees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Bloedworst met appel

Ingrediënten:
bloedworstjes, boter, granny smith, honing, koolraapjes, olie, sjalot en witte port

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Picknick / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Lekker vegetarisch:

Tomatensalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kerstomaat, lente-uien, olie, peterselie, honing, 
zout en peper en zwarte olijven

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kipballetjes met pruimensaus

Ingrediënten:
azijn, broodkruimels, citroenrasp, citroensap, gemberpoeder, gemalen piment, honing, kerriepoeder, kipgehakt, olie, pruimenjam, sjalot en vijfkruidenpoeder

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Geroosterde kikkererwten met karamel-wortels

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gedroogde kikkererwten, granaatappelsiroop, groentebouillon, honing, komkommer, koriandergroen, korianderkorels, lente-ui, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode peperoni, sesamzaad, suiker, venkelzaad, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Tom Kellerhuis - De herenkookclub

Diner / hoofdgerecht uit De herenkookclub:

Rundersukade met drop

Ingrediënten:
balsamicoazijn, honing, knoflook, laurierblad, olie, peperkorrels, peterseliewortel, rundersukade, tijm, ui, wortel, zoete dropsiroop en zoethoutstout

Soort:
vlees
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Gewokte boerenkool met varkensfilet

Ingrediënten:
boerenkool, chilivlokken, gember, groentebouillon, honing, lente-ui, limoen, olie, varkensfilet, vissaus en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
varkensvlees
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Kipburger teriyaki

Ingrediënten:
bloem, hamburgerbroodjes, honing, ijsbergsla, ketchup, kip, mayonaise, mirin, olie, olijfolie, rietsuiker, rijstazijn, rodekool, rode ui, sojasaus en wortel

Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor zwijn

Ingrediënten:
azijn, dillezaad, garum, korianderzaad, honing, karwij, lavas, mosterd, olie, oregano, peper, selderijzaad, tijm en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Haal meer recepten op...