427 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgaram masalagemberpoedergroentekaneelkikkererwtenkippenbouillonkokosmelkkorianderkurkumaolieolijfoliepeperrode paprikasojasaussuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Jonge jackfruit gestoomd in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, citroenbasilicum, citroenblaadjes, geelwortel, gember, jackfruit, kemangi, kemiri, knoflook, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, tamarinde, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Garnalen in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, citroenblaadjes, garnaal, geelwortel, gember, kemangi, kemiri, knoflook, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, tamarindepulp, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Ikan boemboe Bali

Ingrediënten:
bananenblad, citroensap, djeroek poeroet, gember, ketjap, knoflook, kokosolie, makreel, peper, rode peper, salam, serehpoeder, sjalot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Zeeuwse kokkels met citroengras

Ingrediënten:
chilipepertje, citroen, citroengras, gember, kerriepoeder, knoflook, kokkel, koriander, korianderbloempjes, sjalot, tomaat en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Extra ingrediënten voor elke bouillon

Ingrediënten:
all spice, arame, dille, dragon, galangal, gember, jeneverbes, kervel, knoflook, kombu, kruidnagel, paddenstoelen, peterselie, prei, sjalot, sojasaus, tijm, tomaat, witte wijn en wortelgroenten

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kardemom-viscurry met verse mangorelish

Ingrediënten:
boter, geel mosterdzaad, gember, garnaal, hindoestaanse kerrie masala, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, mango, munt, rood pepertje, sjalot, tomaten en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Noedels:

Warme salade van eend, sperziebonen en geroosterde paprika met rijststokjes

Ingrediënten:
ansjovis, bacon, chilipoeder, citroensap, eendenborstfilet, gember, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, paprika, peterselie, rijststokjes, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat, witte-wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vlees / wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Zoetzure vis

Ingrediënten:
gember, kerstomaat, knoflook, koriander, lente-ui, maïzena, mul, rodewijnazijn, sjalot, snapper, suiker, thaise vissaus en tomatenketchup

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Zwarte dhal

Ingrediënten:
asafoetida, gedroogde zwarte urad dhal, geelwortelpoeder, geklaarde boter, gember, ghee, groene chilipeper, kaneelstokje, kerstomaat, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, sjalot, tomatenpuree, ui, yoghurt, zout en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Vegan ceviche

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, bieslookbloemen, chardonnay azijn, chilipepertje, gember, granny smith appel, knoflook, komkommer, koriander, limoen, minimaiskolfjes, munt, rode ui, sjalot, spinazie, sushi azijn, tomaat en zoetzure jalapenopeper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenpasta

Ingrediënten:
garnalenpasta, gemberwortel, kemirinoten, knoflook, laoswortel, rode chilipeper, rode ui, sjalot, tamarinde, tomaten en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Bijgerecht uit Verrot lekker:

Mijn kimchi

Ingrediënten:
ansjovis, bosui, bruine suiker, chinese kool, gember, knoflook, maïzena, radijs, rode paprika, sambal, sjalot, tomatenpuree, vissaus, wortel en zeezout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Lunch / avondmaal uit Noedels:

Chow mein-garnalen uit Szechuan

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese rijstwijn, droge sherry, eiernoedels, gemberwortel, knoflook, koriander, lente-ui, pindaolie, scampi, sjalot, sojasaus, suiker, szechuanpeper, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Gebakken noedels ui Singapore

Ingrediënten:
bladpeterselie, gele bonensaus, gember, kastanjechampignons, knoflook, krabvlees, lente-ui, lichte sojasaus, mager varkensvlees, pindaolie, rijststokjes, rode chilipeper, scampi, shii-take, sjalot, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Pasteitje van gefrituurde noedels en spinazie met groene currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, eiernoedels, gember, griekse yoghurt, groene currypasta, jonge spinazie, knoflook, koriander, lichte sojasaus, maïsbloem, maïsolie, peterselie, sjalot, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Indiase viscurry

Ingrediënten:
aubergines, curryblaadjes, fenegriekzaad, frituurolie, gedroogde pepers, gemalen peper, gember, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, okra, olie, sjalotten, suiker, tamarindepulp, tomaat, turmeriekpoeder, ui, viscurrypoeder, visfilet, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / vis
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Arroz chaufa vegetal - Chaufarijst met groenten

Ingrediënten:
babyradijs, babywortels, bahuajanoten, boerenkoolblad, fijn zeezout, gember, huancaínasaus, kerstomaat, knoflook, koolzaadolie, palmharten, paranoten, rode paprika, sesamolie, sjalot, sojasaus, water en witte rijst

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegan
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Vissoep, ik heb hem zelf gemaakt

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, gember, knoflook, laurier, olijfolie, piment d'espelette, rotsvis, strandkrabben, tomaat, ui en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gebraden groenterijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, chilipeper, ei, gemalen kurkuma, gember, groentefond, kemirinoten, knoflook, korianderblaadjes, lente-ui, lichte sojasaus, limoensap, limoenzeste, olie, palmsuiker, sjalot, sperziebonen, tomaten, vegetarische oestersaus en wortel

Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Bijgerecht uit Noedels:

Basisrecept gebakken noedels

Ingrediënten:
champignons petits, eiernoedels, gember, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, lente-ui, lichte sojasaus, pindaolie, sjalot, tomatenpuree, ui, witte peper, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zuur:

Zure Tomatencurry Met Tamarinde En Taiwanese Varkensrijst

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, chilibonenpasta, gember, gerookte spekreepjes, koriander, komijnpoeder, kortkorrelige rijst, lente-uien, sojasaus, tamarindepasta, knoflook, tomatenpuree, uitjes en vissaus

Soort:
curry / vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...