101 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: amandelmeelbakpoederbloembotercitroencitroensapeidooierfijne kristalsuikerkaneelkokosoliemelkmuntolijfoliepeperplantaardige oliepoedersuikerroomkaasslagroomvloeibare honingwalnotenwaterwortelzelfrijzend bakmeelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Brunch / snack of tussendoortje / high tea / traktatie uit De dikke vegetariër:

Havermuffins

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, boter, ei, havermout, honing, melassestroop, melk, neutrale olie, rozijnen, suiker, zemelen en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Zoete filosigaren

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, ei, filodeeg, amandel, honing, pistachenoten en vanillesuiker

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Wortelmuffins met appel en pecannoten

Ingrediënten:
appels, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, honing, kaneel, kokosvlokken, lichte ruwe rietsuiker, pecannoten, pompoenpitten, sultana's, vanille-essence, wortel, zonnebloemolie, zonnebloempitten, zout en zwart sesamzaad

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bimuelos de patatas

Ingrediënten:
aardappel, ei, honing, olie, parmezaanse kaas en poedersuiker

Keuken:
Spaans / Balkan / Sefardisch / Joods
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete challe

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, eidooier, honing, maanzaad, plantaardige olie, rozijnen, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Worteltaart met walnoten

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, honing, kaneel, kokos, kruidnagelpoeder, poedersuiker, roomkaas, walnoten, wortel, zonnebloemolie, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Snack of tussendoortje uit Eet als een atleet:

Koffie-dadelbrood

Ingrediënten:
baking soda, bakpoeder, eiwit, gedroogde dadel, gemberpoeder, honing, kaneel, olijfolie, sterke koffie, vanillesuiker, volkorenmeel, walnoten en zout

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht uit Elzas:

Dampfnüdel - Gestoomd brood

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, honing, kwetsen, melk, olie, suiker, gist, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit  - Desserts nieuwe stijl

Diner / nagerecht uit Desserts nieuwe stijl:

Crêpes met peren

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, halfvolle melk, honing, peer, saffloerolie, sauternes, suiker, versgemalen zwarte peper, zoete witte wijn en zout

Soort:
fruit / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Zoete rijstkoek - bostrengo

Ingrediënten:
appel, broodkruim, cacaopoeder, citroenrasp, ei, espresso, extra vergine olijfolie, gedroogde vijgen, honing, maïsmeel, melk, peer, poedersuiker, rijst, rozijnen, rum, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Nederland op z'n lekkerst:

Appel-amandelcake met amandelschaafsel

Ingrediënten:
amandelmeel, amandelschaafsel, boter, ei, extra vierge olijfolie, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, kardemompoeder, lichtbruine basterdsuiker, sprank appels, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Wortelmuffins met appel en pecannoten

Ingrediënten:
appels, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, honing, kaneel, kokosvlokken, lichte ruwe rietsuiker, pecannoten, pompoenpitten, sultana's, vanille-essence, wortel, zonnebloemolie, zonnebloempitten, zout en zwart sesamzaad

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit delicious. magazine - Hét bakboek!

Diner / nagerecht uit Hét bakboek!:

Struffoli

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, ei, gekonfijte sinaasappel, kristalsuiker, patentbloem, sinaasappel en vloeibare honing

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Recept uit Bonen!:

Cake met cranberry, amandel & kikkererwt

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakpoeder, bloemenhoning, ei, gedroogde cranberries, kikkererwten, vanillesuiker, zonnebloemolie en zout

Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Worteltaart met walnoten

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, honing, kaneel, kokos, kruidnagelpoeder, poedersuiker, roomkaas, walnoten, wortel, zonnebloemolie, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

honingtaart (lekach)

Ingrediënten:
eieren, gemberpoeder, geroosterde geschaafde amandelen, honing, koffie, kruidnagel, olijfolie, rietsuiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Amandelcake met frambozen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, bladpeterselie, boter, chilivlokken, citroensap, ei, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, gehakt, boter, honing, knoflook, limoenen, limoensap, mascarpone, merg, olijfolie, poedersuiker, tomaat, room, sjalot, suiker, rozemarijn, tijm, tijm, knoflook, vanillestokje, verse rozemarijn, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Breik aux amandes - Tunesisch amandelgebak

Ingrediënten:
amandelessence, boter, citroensap, ei, filodeeg, gemalen amandelen, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vloeibare honing en water

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Maïsvlini's met barbecuesaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boekweitmeel, boter, ei, gedroogde gist, honing, komijnpoeder, lente-uitjes, maïs, melk, olijfolie, paprikapoeder, passata di pomodoro, peper, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Haal meer recepten op...