301 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroenraspcitroensapcitroenschildilleeikaneelknoflookkorianderlauriermelkmuntoliepeperpeterselieplantaardige oliesinaasappelsuikeruiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Limoncello-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, citroenschil, ei, griekse yoghurt, limoncello, olijfolie, poedersuiker, suiker, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Luca Lorusso en Vivienne Polak - Proef Puglia

Recept uit Proef Puglia:

zoete donuts met roomvulling

Ingrediënten:
citroen, eidooier, eieren, frambozen, bloem, boter, kristalsuiker, maïzena, merg, olijfolie, poedersuiker, soezendeeg, vanillestokje, verse aardbeien, volle melk en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Courgettecake met citroenglazuur

Ingrediënten:
citroen, courgette, ei, hazelnoten, kaneel, krenten, lichte basterdsuiker, olijfolie, poedersuiker, rozijnen, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
zoet / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Spaans

Diner / nagerecht uit Spaans:

Vederlichte beignets

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, melk, olijfolie, poedersuiker, water en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Snack of tussendoortje uit Een jaar in Toscane:

Castagnole - Carnavalsoesjes

Ingrediënten:
anijslikeur, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, cognac, ei, olijfolie, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Bugnes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine rum, citroen, eieren, frituurolie, kristalsuiker, olie, poedersuiker en zout

Soort:
zoet / beignets
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Zoete rijstkoek - bostrengo

Ingrediënten:
appel, broodkruim, cacaopoeder, citroenrasp, ei, espresso, extra vergine olijfolie, gedroogde vijgen, honing, maïsmeel, melk, peer, poedersuiker, rijst, rozijnen, rum, sinaasappelrasp en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Kwarkstrudel

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, filodeeg, kwark, plantaardige olie, poedersuiker, rozijnen en suiker

Keuken:
Midden-europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Halvemaan gevuld met amandelpasta uit Irak of Syrie

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, eidooier, gemalen amandelen, gemalen kardemom, oranjebloesemwater, plantaardige olie, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, suiker en vanille-essence

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Bijgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Wortel-kaneelsalade

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gember, groene kardemompeulen, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, maïzena, mild chilizout, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pistaches, poedersuiker, sinaasappelschil, vanillestokje, witte ui en wortel

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / nagerecht / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Room-strudel met rozijnen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, olie, oud brood, poedersuiker, rozijnen, slagroom, suiker, vanillestokje, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Proef! Oranjebloesem:

B'stilla-kippasteitje met zoete ui en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, boter, fenegriek, filodeeg, gember, gepekelde citroen, kaneel, kardemom, kippenbouillonblokje, kippenbout, knoflook, koriander, korianderpoeder, olie, peterselie, poedersuiker, saffraan, sinaasappel, suiker en witte ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Snack of tussendoortje uit Italiaanse patisserie:

Cenci - Strikjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, kristalsuiker, plantaardige olie, poedersuiker, rum, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Süsssauer marinierter Saibling auf Zwiebel-Dattel-Sud mit Harissa-Kartoffeln / Zoetzuur gemarineerde zalmforel op ui-dadelsalade met harissa-aardappelen

Ingrediënten:
citroenschil, gedroogde dadels, gember, geroosterde amandelsnippers, griekse yoghurt, groentebouillon, harissa-aardappelen, jeneverbessen, knoflook, korianderkorrels, laurier, mild chilizout, milde chilipoeder, mosterdzaad, olijfolie, peterselie, pimentkorrels, poedersuiker, suiker, witte ui, witte wijnazijn, zalmforelfilets en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / hoofdgerecht uit Moleculair koken:

Sous-vide zalm met boerenkool em sauce vierge

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, boerenkool, citroenrasp, citroensap, dragon, extra vierge-olijfolie, gemalen koriander, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, tomaten, zalmfilet en zout

Soort:
vis
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / buffet / nagerecht uit Provence:

Taart van snijbiet, appel en rozijnen - tourte de blettes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine rum, citroenrasp, cox orange, ei, golden delicious, goudrenet, kristalsuiker, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, poedersuiker, rozijn, snijbietblad, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Havuçlu kek

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroen, eieren, bloem, gehakt, griekse yoghurt, water, krenten, kristalsuiker, nootmuskaat, plantaardige olie, poedersuiker, bakpoeder, kaneel, zout, walnoten en wortel

Keuken:
Turks
Haal meer recepten op...