Laos

Laos wordt beschouwd als specerijen.

Alternatieve naam: galangal.

Zoek naar laos in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met laos in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste laos recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient laos:

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Ajam besengek

Ingrediënten:
boter, citroen, djinten, ketoembar, kippenpoot, knoflook, koenjit, kokosmelk, laos, laurierblad, limoen, margarine, cashewnoten, sambal oelek, sambal trassi, suiker en ui

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bumbu bali ikan

Ingrediënten:
citroensap, garnalenpasta, kabeljauwfilet, ketjap, knoflook, laos, olie, sambal oelek, tomatenpuree en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gepekelde kippeëieren

Ingrediënten:
daoen salam, ei, grof zeezout, laos, laospoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenmengsel voor kroket sayur lodeh

Ingrediënten:
gepofte kemirinoten, javaanse suiker, kokosroom, korianderzaad, laos, sambal oelek, trassipoeder en verse laurierblaadjes

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Groentesoep met citroen en kokos

Ingrediënten:
alfalfa, djeroek poeroet, groentebouillon, kokosmelk, laos, laospoeder, limoensap, limoenschil, nam pla, rode spaanse peper, serehpoeder, serehstengel, slagroom, spinazie, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Miang Paste

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, galangal, garnalenpuree, kokosnootvruchtvlees, pinda, palmolie en thaise chilipeper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Prawn Curry / Garnalencurry

Ingrediënten:
basilicumbladeren, galangal, garnalen, groene chilipeper, groene currypasta, kokosmelk en nam pla

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees / Indiaas
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Parelhoencurry uit de jungle

Ingrediënten:
bamboescheuten, chilivlokken, galangal, groene currypasta, kaffir-limoenblaadjes, kastanjechampignons, kippenbouillon, kousenband, parelhoen, thaise vissaus, verse groene peperkorrels en whisky

Keuken:
Thais
Soort:
gevogelte
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Wrap 'n roll:

Dimsum met eend

Ingrediënten:
chilibonensaus, chinese zwarte azijn, eendenborst, galangawortel, gemberwortel, hoisinsaus, laos, lente ui, limoen, sherryazijn, sojasaus, suiker, vijfkruidenpoeder en wontonvel

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Base megenep een pittige kruidenpasta

Ingrediënten:
galangawortel, geelwortel, gember, kencur, knoflook, kokosolie, laos, lombok, rawit, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Chinees-Indische saus 4

Ingrediënten:
bouillon, chinese pruimensaus, ketjap benteng manis, laos, water en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch