Specerijen

Specerijen wordt beschouwd als kruiden & specerijen.

Alternatieve naam: gemengde specerijen.

Zoek naar specerijen in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met specerijen in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste specerijen recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient specerijen:

Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Ras el hanout à la Zoubida

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gedroogde rozenknopjes, gemberpoeder, kaneel, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, meska, nootmuskaat, paradijskorrels, pimentkorrels, steranijs, tellicherrypeper, venkelzaad en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
alligatorpeper, allspice, gedroogde chilipeper, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, peperkorrels, zwart, gedroogde rozenknopjes, staartpeper, steranijs en turmericpoeder

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze ras el-hanout

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala uit Kasjmir

Ingrediënten:
anijszaad, fenegriekzaad, gemalen foelie, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, laurier, nootmuskaat en zwarte kardemompeulen

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
gemberpoeder, kaneel, kardamompeulen, korianderzaad, kruidnagels, kurkuma, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, pimentkorrels en saffraandraadjes

Keuken:
Noord-Afrikaans / Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Garam masala II

Ingrediënten:
foelie, gedroogde rozenblaadjes, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, venkelzaad, zwart komijnzaad, zwarte peperkorrels en zwart kardemomzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland - Maak van de noot een deugd

Basisrecept uit Maak van de noot een deugd:

Koek- en speculaaskruiden

Ingrediënten:
anijszaad, gemberpoeder, kaneel, kardemom, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, piment en witte peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Baharat

Ingrediënten:
gemalen piment, kaneelstokje, kardemompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, muskaatnoot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geurig kerriepoeder

Ingrediënten:
fenegriek, kaneelstokje, kardemompeul, kerrieblaadjes, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Indies Spice Blend

Ingrediënten:
cayennepeper, foelie, kaneelstokje, karwijzaad, korianderzaad, kruidnagel, peperkorrels, zwart, szechuanpeper, sinaasappelzest, steranijs, turmericpoeder en vanillemerg

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Exotic Spice Mixture recipe

Ingrediënten:
ajowanzaad, gemalen kaneel, kardemompeul, komijnzaad, nootmuskaat, gedroogde oregano, sesamzaad en sumac

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tandoori chaat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchoor, asafoetida, fenegriekzaad, gedroogde munt, geel chilipoeder, gemalen foelie, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

Zoete kruidenmix

Ingrediënten:
gemberpoeder, gemalen kaneel, kardemompeulen, kruidnagel, mahlebzaad, nootmuskaat en venkelzaad

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Recept uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Ras-El-Hanout

Ingrediënten:
anijszaad, chilipoeder, gember, kaneel, kardamompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, lavendel, nigellazaad, nootmuskaat, paprikapoeder edelsusz, paradijskorrels, rozenblaadjes, steranijs en zwarte peper

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Recept uit Spice Wise:

Koekkruiden

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardamom, kaneelblad, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardamom en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub