148 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloemboterbroccolicourgettegroenteknoflooknotenolieolijfoliepaprikapeperpeterselietijmtomaatuivetvleeswaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Heldere consommé van cantharellen met tapioca

Ingrediënten:
boter, calvados, cantharellen, eiwit, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mager rundgehakt, mosterdblad, pastinaak, peper, prei, sjalot, tapioca, tijm, tomatenpuree, venkelknol, waterkers, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Flan van wintergroenten

Ingrediënten:
boter, brie, ei, knolselderij, koolraap, melk, prei, rode ui, verse tijm, walnoten en winterwortel

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd uit Koken voor twee:

Bouillon Alberto

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, ei, knolselderij, melk, nootmuskaat, peper, prei, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Basisrecept uit The naked chef:

Het klaren van bouillon

Ingrediënten:
bouillon, eiwit, magere vis, mager vlees, prei, pruimtomaten, selderij, tuinkruiden en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Aspic

Ingrediënten:
bouquet garni, champagne, cognac, eiwit, elzas, kalfsbotten, kalfsvoet, madeira, prei, rundvlees mager, selderij, ui, varkensschenkel, varkenszwoerd en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit  - Deutsche Küche

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche:

Gefüllte Kalbsbrust - Gevulde kalfsborst

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, ei, kalfsbotten, kalfsfond, kalkfsborst, knolselderij, lavas, lente-ui, melk, nootmuskaat, peper, prei, roggebrood, sjalotten, ui, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Kalfstong en kalfsborst, ossenstaart en ossenbouillon

Ingrediënten:
appel-balsamicoazijn, babyknolselderij, bleekselderij, boter, citroensap, donker bier, druivenpitolie, eiwitten, kalfsborst, kalfstong, kippenbouillon, kippengelei, ossenstaart, prei, rode wijn, tijm, ui, water, waterkers, wortel, zittauer-uien, zout en zuring

Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Langoustinebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, cognac, eiwit, langoustinekarkassen, laurier, prei, saffraan, selderij, sereh, tijm, tomaat, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Kreeftenbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, cognac, eiwit, kreeftkarkassen, laurier, ossenstaartbouillon, prei, saffraan, selderij, sereh, tijm, tomaat, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Visterrine

Ingrediënten:
asperge, ei, eiwit, frisse salade, gelatine, gepocheerde rog, groene kruiden, groene kruidenmayonaise, kappertjes, laurier, peperkorrels, pocheervocht, prei, selderij, tijm, tomatenpuree, visbouillon, water, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis / paté/terrine
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Kibbesoep

Ingrediënten:
biologische kip, bladpeterselie, chilipoeder, ei, foelie, gedroogde peterselie, gemberpoeder, karwij, kerriepoeder, kippenbout, kippenhartje, kippenlever, knoflook, komijn, koriander, kruidnagel, laurier, matsemeel, matses, olie, pastinaak, peper, prei, rijst, selderijknol, ui, winterwortelen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Haal meer recepten op...