108 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobladpeterseliechilipepercitroengehaktkerstomaatknoflookkomijnzaadkomkommerkoriandermuntolijfoliepeperpeterselierode paprikarode uirucolasuikertomatenpureeuivruchtensapwaterzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Tomaten-chilipeperdressing

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, kristalsuiker, olijfolie, rode chilipeper, trostomaten en walnootolie

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Recept uit Chez Adriaan:

Tomaten-paprikadip

Ingrediënten:
bliktomaten, citroensap, gegrilde paprika, knoflook, rode peper en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Paprikarolletjes met tonijn

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, olijfolie, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, tonijn op olie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Valse eieren

Ingrediënten:
babytomaat, chilipeper, citroensap, doperwten, droge witte wijn, gamba's, gelatine, knoflook, kokkels, bladpeterselie, slablaadjes, visbouillon en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zigeunersalade

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel

Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Snijbietsoep met kikkererwten en parelgort

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gedroogde kikkererwten, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, milde olijfolie, parelgort, piment, rode chilipeper, snijbietblad, tijm, trostomaat, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige auberginerelish

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, knoflook, kristalsuiker, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipepers, trostomaten en ui

Keuken:
Turks
Soort:
inmaak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gestoomde schelvis met sesam-bagna cauda en cavolo nero

Ingrediënten:
banaansjalot, bloem, boter, bruine ansjovisfilet, cavolo nero, chinees vijfkruidenpoeder, citroensap, citroenschil, gebakken uitjes, grof zeezout, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, maïzena, olijfolie, rode chilipeper, schelvisfilet, sesamzaad, tomaat, valdespino sherryazijn, witte peper, witte wijn, witvisfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nick Moyle en Richard Hood - Brouw het zelf

Recept uit Brouw het zelf:

Bloody Mary

Ingrediënten:
chilipepers, citroen, citroensap, suiker, laurierblaadjes, lende, zout, mierikswortel, pepers, peterselie, tomaat, selderijstengel, tabasco, mosterdzaad, zout, tomaten, tomatensap, ui, kruiden, water, wodka, worcestersaus en zwarte peperkorrels

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit  - De geur van witte rijst

Avondmaal uit De geur van witte rijst:

Ikan boemboe Bali

Ingrediënten:
bananenblad, citroensap, djeroek poeroet, gember, ketjap, knoflook, kokosolie, makreel, peper, rode peper, salam, serehpoeder, sjalot, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Ontbijt / brunch / lunch uit Super food voor familie en vrienden:

Avocado op roggetoast - lekker veel inspiratie - deel 1

Ingrediënten:
amandelen, avocado, banaan, basilicum, chipotle-tabasco, citroensap, diepvrieserwten, ei, extra vierge-olijfolie, feta, gedroogde oregano, granaatappel, hummus, hüttenkäse, kastanjechampignons, kerriepoeder, kerstomaat, koriander, limoensap, marmite, munt, pijnboompitjes, pindakaas, pitten, ricotta, rode biet, rode peper, roggebrood, roggetoast, roomkaas light, sesamzaad, spinazie, tomaat, vleestomaat, zaden, zwarte bonen en zwarte olijven

Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Ontbijt uit Super food voor familie en vrienden:

Avocado op roggetoast - lekker veel inspiratie - deel 2

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, avocado, balsamicoazijn, banaan, bieslook, bimi, bladpeterselie, cacao, chilivlokken, citroensap, engelse mosterd, extra vierge-olijfolie, frambozen, gerookte forel, gerookte zalm, hazelnoten, hete chilisaus, hüttenkäse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, maïskolf, pancetta, parmezaanse kaas, pijnboompitjes, prosciutto, pure chocolade, ricotta, rode peper, roggebrood, roggetoast, roomkaas light, rucola en waterkers

Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Tacofeest Met Tortilla’s

Ingrediënten:
tomaat in blik, chilipoeder, citroensap, gehakt, koriander, knoflook, komijn, komkommer, korianderzaad, limoen, maïskolf, maïskorrels, milde olijfolie, olie, paprikapoeder, pruimtomaten, rijpe avocado’s, tomaat, rode chilipeper, rode ui, tarwemeel, bakpoeder, zout, ui, venkelzaad, water, zout, 
zout en peper en zure room

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Groentesaté met korianderyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gemalen komijn, grove mosterd, knoflook, korianderzaad, olijfolie, portobello, rode paprika, rode peper, rode ui, tomaat, turkse yoghurt, witlof en zout

Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Bonen!:

Dal: klassieker uit de Indiase keuken

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, citroensap, gemberwortel, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, linzen, mosterdzaad, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...