314 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bakpoederbloembotercitroenraspeieiwitgistkaneelknoflookkristalsuikernootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepoedersuikerroomslagroomsuikeruivanillesuikervolle melkwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Gelati d'Italia:

Aardbeienijs

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, eidooier, fijne kristalsuiker, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Carpaccio cipriani

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, melk, olijfolie, ossenhaas, witte peper, worcestersaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Gelati

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, drop, eidooier, fijne tafelsuiker, gemberwortel, melk, melkchocolade, room, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit P. van Buren - Twentse Smaakmakers

Diner / nagerecht uit Twentse Smaakmakers:

Chipolatapudding met marasquin

Ingrediënten:
bitterkoekjes, bloem, citroensap, ei, eidooier, eiwit, gekonfijte vruchten, gelatine, marasquin, melk, oranjesnippers, rozijnen, slagroom, suiker en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / nagerecht uit Moro:

Kersentaart met custardvla - tarta de cerezas

Ingrediënten:
anijslikeur, citroensap, citroenschil, dikke room, ei, eidooier, fijne suiker, kersen, melk, vanillestokje en zoete taartbodem

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

Warm perentaartje met ahornijs

Ingrediënten:
ahornsiroop, citroensap, crème fraîche, ei, eidooier, handperen, hazelnoten, kardemompeulen, kristalsuiker, maïzena, roomboterbladerdeeg, vanillestokje en volle melk

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato al limoncello - Limoncello-ijs

Ingrediënten:
citroensap, dextrose, eidooier, fijne suiker, invertsuiker, limoncello-likeur, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Perzikparfait

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, melk, perzik, slagroom, suiker en vanillescheut

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Recept uit Modernist Cuisine [4]:

Asparagus Royale

Ingrediënten:
aspergepuree, boter, bruine kippenjus, citroensap, eekhoorntjesbroodolie, eidooier, eiwit, hazelnootolie, room, volle melk, zout en zwarte truffelconcentraat

Soort:
groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zureroomijs

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, rood fruit, slagroom, suiker, vanillesuiker, volle melk, witte basterdsuiker en zure room

Soort:
ijs
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aioli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, grof zeezout, knoflook, melk, olijfolie en witbrood

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Aïoli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, melk, olijfolie, witbrood en zout

Keuken:
mediterraan
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / nagerecht uit Cocina Nueva:

Warme amandeltaart met citrusijs

Ingrediënten:
amandel, boter, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, poedersuiker, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom, vanille-extract en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kaas-perzikzult

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, cocktailkers, eidooier, goudse kaas, ingemaakte perzik, melk, slagroom, walnoten, witte gelatine en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christin Geweke - I love cheesecake

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit I love cheesecake:

Kwark Maanzaadtaart

Ingrediënten:
biologische citroen, eidooier, maïzena, boter, boter, kwark, maanzaad, melk, ruwe rietsuiker, speltmeel, citroensap en zeezout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...