80 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloemboterbruine basterdsuikereidooiereiwitknoflookkomkommermelknootmuskaatolieolijfoliepaneermeelpeterseliepoedersuikersjalotslagroomuiwaterwitte peperzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tahoe met ei (omelet) - tahoe dadar

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, olie, peper, prei, sambal oelek, tahoe, verse koriander, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Verscholen eieren (met saus) - telor boengkoes (berkoeah)

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komkommer, koriander, mager rundergehakt, maïsolie, nootmuskaat, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Falafel met knofooksaus

Ingrediënten:
bieslook, bloem, cayennepeper, citroensap, cognac, crème fraîche, ei, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, lente-ui, mayonaise, peterselie, selderij, suiker, tahinpasta, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Basisrecept uit Cocina Nueva:

Mayonaise

Ingrediënten:
canola-olie, citroensap, dijonmosterd, eidooier, fruitige olijfolie, milde olie, sherryazijn, suiker, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Crème brûlée van knolselderij

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, eierdooier, groentebouillontablet, knolselderij, melk, peper, poedersuiker, verse selderij en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Ontbijt / brunch / lunch / avondmaal uit Liever lokaal:

Kwartelei op boekweitblini's met veldsla en pinksterbloemen

Ingrediënten:
belegen schapenkaas, boekweitmeel, citroensap, ei, gist, honing, kwarteleitjes, melk, olie, peper, pijnboompitjes, pinksterbloemen, suiker, veldsla, volkorenmeel, zeezout en zevenbladblaadjes

Keuken:
Hollands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Recept uit Deutsche Küche:

Witlofsalade

Ingrediënten:
aceto balsamico, champagneazijn, citroensap, druivenpitolie, eidooier, peper, sinaasappelsap, suiker, waterkers, witlof en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indonesie:

Gestoomde balletjes van garnalen gehakt uit Makasar - perkedel oedang makasar

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, ei, goela djawa, maïzena, makreelfilet, noorse garnalen, peper, sambal trassi, sesamolie, steurgarnaal, verse garnalen, wijtingfilet, zeevisfilet, zeezout en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / stomen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Witte kool met zure room

Ingrediënten:
azijn, citroensap, ei, karwijzaad, peper, plantaardige olie, suiker, witte kool, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees / Asjkenazisch / Joods
Soort:
groenten en aardappels / vegetarisch
Haal meer recepten op...