149 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: arachideolieboterbruine basterdsuikercitroensapeigembergroentekokosmelkkomkommerkorianderolieolijfoliepeperpeterseliesambal oeleksperziebonenspinazietomaattomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Spinazie-aardappel-kurkummabörek

Ingrediënten:
appelazijn, bier, bruine suiker, bruin mosterdzaad, donker bier, fijne mosterd, filodeeg, gedroogde marjolein, gedroogde tijm, geel mosterdzaad, gemalen kurkuma, zout, knoflook, knoflooktenen, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruimige aardappels, laurierbladeren, mirin, nigellazaad, plantaardige boter, rijstazijn, romanesco, roosjes, sesamzaad, sherryazijn, sjalotten, spinazie, suiker, sumak, verse tijm, wilde rucola, witte wijnazijn en yoghurt

Een recept uit Julz Beresford - Het tapas boekje

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het tapas boekje:

Aardappelen in tomatensaus patatas bravas

Ingrediënten:
aardappel, chilivlokken, knoflook, laurierblad, olijfolie, sherry, sinaasappelrasp, suiker, tomatenblokjes uit blik, ui en verse bladpeterselie

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentebiryani met cashewnoten, aardappel en gele rozijnen

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, basilicum, basmatirijst, broodkruim, cashewnoten, doperwten, garam masala, gele rozijnen, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kaneel, kardemonpeulen, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode paprika, rozenwater, saffraan, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Lunch / buffet / bijgerecht / lunchgerecht uit Indonesie:

Omeletjes met aardappelen - telor dadar kentang

Ingrediënten:
aardappel, bruine basterdsuiker, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, knoflook, komkommer, maïsolie, peper, sambal oelek, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Spinazie-aardappel-kurkummabörek recept - Food and Friends

Ingrediënten:
appelazijn, bier, bruine suiker, bruin mosterdzaad, donker bier, fijne mosterd, filodeeg, gedroogde marjolein, gedroogde tijm, geel mosterdzaad, gemalen kurkuma, zout, knoflook, knoflooktenen, komijnzaad, koriander, korianderzaad, kruimige aardappels, laurierbladeren, mirin, nigellazaad, plantaardige boter, rijstazijn, romanesco, roosjes, sesamzaad, sherryazijn, sjalotten, spinazie, suiker, sumak, verse tijm, wilde rucola, witte wijnazijn en yoghurt

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Gebackener Kabeljau auf orientalischem Kartoffel-Zitronen-Salat / Gebakken kabeljauw op aardappel-citroensalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet uit blik, bruine boter, citroenrasp, dijonmosterd, dille, ei, gepekelde citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, kabeljauwfilet, kappertjes, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peterselie, ras-el-hanout, room, suiker, tarwegriesmeel, ui, vastkokende aardappel, wit broodkruim, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
salade / vis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Avondmaal uit Home Made winter:

Corned beef

Ingrediënten:
aardappel, bruine suiker, jeneverbes, knoflook, knolselderij, laurier, mosterdzaad, pastinaak, peperkorrels, rodewijnazijn, runderborststuk, sjalot, venkel, wortel en zilveruitjes

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Indiase schaapscurry

Ingrediënten:
aardappel, curryblaadjes, gember, knoflook, lamsvlees, olie, schapenvlees, sjalot, suiker, turmeriekpoeder, water en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / schapenvlees / lamsvlees
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Kipcurry

Ingrediënten:
aardappel, boter, boter van buffelmelk, curryblaadjes, gedroogde pepers, gember, kaneelstokjes, kip, knoflook, kokosmelk, sjalot, steranijs, suiker, vleescurrypoeder en zout

Keuken:
Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Wendy Hutton - Culinaire reisbibliotheek Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Culinaire reisbibliotheek Maleisie:

Duivelscurry

Ingrediënten:
aardappel, bruin mosterdzaad, citroengras, galangal, gedroogde pepers, gember, kip, knoflook, lichte sojasaus, olie, rode pepers, sjalot, suiker, turmeriek, ui, water, witte azijn en zout

Keuken:
Europees / Indiaas / Maleisisch
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Plenty:

Gadogado

Ingrediënten:
aardappel, cassave chips, citroengras, geelwortelpoeder, haricots verts, knoflook, kokosmelk, komkommer, koriander, kousenband, kroepoek, laos, mild paprikapoeder, palmsuiker, pinda's, plantaardige olie, sambal oelek, sjalot, spitskool, tahu, tamarindepulp, taugé, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Gado-gadosaus

Ingrediënten:
aardappel, bruine suiker, chilipeper, gebakken uitjes, ei, knoflook, kokosmelk, komkommer, kool, kroepoek, lente-ui, limoensap, palmsuiker, pinda’s, sjalot, sojasaus, sperziebonen, taugé, tofu en wortel

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Judy Bastyra, B. Johnson en N. Dowey - De Thaise keuken

Recept uit De Thaise keuken:

Thaise groentecurry met citroengrasrijst

Ingrediënten:
aardappels, babymaiskolf, broccoli, bruine suiker, citroengras, galangal, groene peper, groentebouillon, jasmijnrijst, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijn, korianderpoeder, korianderwortel, limoen, rode paprika, rode peper, sjalot, spinazie en verse koriander

Keuken:
Thais
Soort:
groente
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Hartige insectenschijven

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, gember, sla, knoflook, lente ui, limoensap, maïskorrels, meelwormen, oestersaus, paneermeel, rijstazijn, sesamolie, sjalot, vissaus, winterwortel, witte peper, zonnebloemolie en zout

Soort:
insecten
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Recept uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Zoetzure saus

Ingrediënten:
aardappelmeel, bamboe uit blik, donkere sojasaus, doperwten, gedroogde chinese champignons, knoflook, maïsolie, maïzena, medium dry sherry, rijstazijn, shaoxingwijn, sjalot, sojaolie, suiker, tomatenketchup, ui, water en wijnazijn

Keuken:
Chinees
Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...