75 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebloemcitroenschilgehaktgemalen komijngemberknoflookkokosmelkkorianderlente-uimuntolieolijfoliepaprikapoederpeperrode chilipepersojasausuivruchtensapwaterzeezoutzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Morito:

Kip, tahinyoghurt en rode chilipeper

Ingrediënten:
citroen, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, nigellazaad, pimentón dulce, rode chilipeper, scharrelkipfilet, tahin, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Lamskotelet met citroen

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, honing, knoflook, korianderpoeder, lamskotelet, olijfolie, rode chilipeper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Citroen-lamskoteletten

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gemalen koriander, honing, knoflook, lamskotelet met bot, olijfolie, rode chilipeper, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Salzzitronen - Gezouten citroenen

Ingrediënten:
chilipeper, citroenen, citroensap, kaneelstokje, korianderkorrels, laurier en zeezout

Keuken:
Marokkaans / Indiaas / Zuid-Oostazië / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Dhal met komijn en citroen

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, citroensap, citroenschil, garam masala, gember, komijn, kurkuma, splitkikkererwten, ui en water

Soort:
stoofgerecht / veganistisch / groente
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kefta-tajine met snijbiet of boerenkool

Ingrediënten:
boter, bouillon, cayennepeper, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, gemberpoeder, lamsgehakt, marokkaans brood, peper, rode chilipeper, rundergehakt, saffraanpoeder, turks brood, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van gepofte gele en rode biet

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, fleur de sel, gele biet, gember, sesamzaad, grof zeezout, koriander, rode biet, rode chilipeper, rode ui, sesamolie en zonnebloemolie

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vegan / groente
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Citroenaardappeltjes met koriander

Ingrediënten:
chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Paarse broccoletti met skordia

Ingrediënten:
aardappel, citroen, citroensap, citroenschil, grof zeezout, knoflook, olijfolie, paarse broccoletti, paarse broccolini, rode chilipeper en witte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

keftatajine met pittige citroensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroen, citroensap, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemberpoeder, kaneel, komijn, lamsgehakt, paprikapoeder, saffraandraadjes, spaanse ui, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / lunch uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kruidige lamskebab

Ingrediënten:
citroen, citroenrasp, citroensap, garam masala, geelwortelpoeder, gember, knoflook, komijnzaad, koriander, lamsgehakt, munt, rode chilipeper, rozemarijn, venkelzaad, vloeibare honing, zongedroogde tomaten in olie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
barbecue/grill / lamsvlees
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Fresh en light:

Hummus (diverse variaties)

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, doperwt, edamamebonen, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, korianderblaadjes, linzen, pindakaas, rode chilipeper, sesamzaad, sinaasappelsap, sojabonen, sojasaus, tahin, venkelzaad, wasabipasta, wortel, yoghurt en zijdetofu

Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krabballetjes met saffraanmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, krabvlees, lente-ui, mayonaise, rode chilipeper, rucola, saffraandraadjes, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...