37 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboekweitmeelbotercitroensapcrème fraîcheeidooieremmental gerasptfijne kristalsuikergedroogde gistgistgrof zeezouthoningnootmuskaatolijfolieslagroomuivolle melkwaterwortelzoutzuivelzure roomzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt uit De dikke vegetariër:

Matze-pap

Ingrediënten:
ei, maïsolie, matze, melk, olijfolie, room, suiker, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Chocoladeflan met koffielikeur

Ingrediënten:
amandelessence, ei, kahlua, kaneelpoeder, koffielikeur, koffiesiroop, peper, pure chocolade, schenkstroop, slagroom, suiker, vanillesuiker en volle melk

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / chocolade
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 8 - Vegetarisch:

Crème brûlée van knolselderij

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, eierdooier, groentebouillontablet, knolselderij, melk, peper, poedersuiker, verse selderij en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Vegetarische daslook-blini

Ingrediënten:
baby-spinazie, bloem, boekweitmeel, boter, citroenrasp, citroensap, daslookbladeren, ei, gelaagde kaas, gist, melk, olijfolie, peper, radijs, spinaziesalade, suiker, zout en zure room

Keuken:
Duits
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Ontbijt / brunch uit Nopi:

Maïsbrood met gerilde perziken en ahornroom

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, donkere rietsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gele perziken, gemberwortel, griekse yoghurt, grof zeezout, honing, maïskorrels, nectarines, sauternes, slagroom, snelkookpolenta, vanillestokje, roomkaas, volle melk, witte perziken en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Blini's met roomkaas

Ingrediënten:
basilicum, boekweitmeel, boter, crème fraîche, ei, gedroogde gist, gedroogde tomaten, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, roomkaas, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Blini's madame

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, ei, eieren, emmentaler, gedroogde gist, gekookte ham, melk, peper, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Blini's met rode-uiencompote

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, ei, gedroogde gist, melk, mont-d'or, peper, quatre épices, rode uien, slagroom, suiker, water en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Blini´s met gerookte vis en zalmeitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, droge gist, ei, gerookte heilbot, gerookte paling, melk, peper, suiker, verse bieslook, verse dille, zalmeitjes en zout

Keuken:
Russisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Oosterscheldekreeft en dashi

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, bonito, bronzen venkel, cayennepeper, chilipeper, court-bouillon, dashi, dashi-azijn, eierdooier, fleur de sel, gastrique, geklaarde boter, gerookte boter, gezouten boter, jonge wortel, kaffirblad, kippenbouillon, kippenfond, klaverzuring, knoflook, kombu, koriander, korianderbloempjes, kreeft, limoen, melk, munt, olijfolie, palmsuiker, peper, radijs, radijsbloemetjes, room, shiso-bladen, sjalot, spinazie, sushi azijn, ui, venkel, vintage sojasaus, vissaus, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Laurence du Tilly - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Scandinavische blini's

Ingrediënten:
boekweitmeel, boter, citroen, dille, ei, gedroogde gist, gerookte zalm, melk, peper, slagroom, suiker, water, zalmeitjes en zout

Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / voorgerecht uit Het literaire eetboek:

Aspergesoep a la Comtesse

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, eidooier, kippenbouillon, nootmuskaat, peper, suiker, volle melk, witte asperge en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Boekweitpudding met vlees en groenten - kig-ha-farz

Ingrediënten:
basterdsuiker, bleekselderij, boekweitmeel, boter, bouquet garni, buikspek, crème fraîche, ei, groene kool, grof zeezout, klapstuk, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad, meiknol, melk, peper, peperkorrel, prei, rozijnen, runderappel, runderstoofvlees, slagroom, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse selderij, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groente
Haal meer recepten op...