52 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bieslookbloembotercitroensapdilleeieidooiergroentekippenbouillonknoflookkruidenmelknootmuskaatolieolijfoliepeperroomsuikertijmuiwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Lunch / bijgerecht uit BioBudget:

Nieuwe aardappeltaartjes

Ingrediënten:
aardappel, bladerdeeg, ei, melk, peper, peterselie, room en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Tagliatelle met sesam - roomsaus

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, crème fraîche, eekhoorntjesbrood, eidooier, bloem, boter, gehakt, ui, olijfolie, pasta, room, salie, tagliatelle, knoflook, peper, witte wijn, zout en zwarte sesamzaadjes

Keuken:
Frans
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Brandade met kabeljauw en appel

Ingrediënten:
aardappel, appel, bieslook, kabeljauw, karnemelk, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, slagroom, visbouillon, witbrood en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Witlofsoep

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Bijgerecht uit Oma's receptenboek:

Aardappelpuree met tuinkruiden

Ingrediënten:
boter, foelie, kruimige aardappel, nootmuskaat, room, verse bieslook, verse peterselie, verse selderij, volle melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Corn chowder

Ingrediënten:
bosui, gerookte spekreepjes, kippenbouillon, kruimige aardappel, maïskorrels, maïzena, peper, slagroom, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, volle melk en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gepureerde wortelsoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, groentebouillon, peper, rijst, room, ui, verse bieslook, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kruidenkoek - tourte aux herbes

Ingrediënten:
aardappel, bladerdeeg, boter, crème fraîche, eierdooier, knoflook, kropsla, peper, slagroom, snijbiet, spinazie, verse dragon, peterselie, spinazie, water, zout en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht van De dikke vegetariër:

Blauwschimmelkaas en pecantaart

Ingrediënten:
aardappel, blauwschimmelkaas, ei, eidooier, halfvolle room, olijfolie, pecannoten, peterselie, ricotta, room, ui, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige wortelsoep

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, kruimige aardappel, peterselie, room, suiker, ui, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wild:

Hazenrug, hazenpeper en hazenbloedworst

Ingrediënten:
aardappel, bloem, bloemendaalse kool, boter, briochebrood, buikspek, calvados, crème fraîche, eau de vie, ei, gemberpoeder, hazenbloed, hazenbout, hazenvlees, jenever, kaneel, karkas van haas, knoflook, kruidnagel, laurier, majoraan, nitrietzout, olijfolie, peterselie, rode peperkorrels, roggemeel, room, boter, tijm, ui, varkensdarm, wildfond, witte peper, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit  - Crumbles en gratins

Diner / hoofdgerecht uit Crumbles en gratins:

Hachis parmentier

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouquet garni, grof zout, melk, olijfolie, peper, peperkorrel, peterselie, runderlappen, sjalot, slagroom, tomaat in blik, tomatenpuree, ui en wortel

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vichyssoise

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, peper, prei, selderijhart, slagroom, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / gevogelte
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Verfijnde kippenpastei - pâté delicato di pollo

Ingrediënten:
aardappel, bechamelsaus, boter, cognac, ei, gekookte ham, kipfilet, peper, poedergelatine, slagroom, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Haal meer recepten op...