127 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembouilloncitroensapdroge witte wijneigroentegroentebouillonkippenbouillonknoflooklaurierlaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepeperpeterselierijstspinaziesuikertijmuivleeswaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Bijgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Rode kool

Ingrediënten:
appel, azijn, boter, groente, jeneverbes, kruidnagel, olijfolie, peper, rode kool, rode wijn, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Zuurkool

Ingrediënten:
bloemige aardappel, boter, droge riesling, gerookt buikspek, groentefond, jeneverbessen, laurier, peper, suiker, ui, zout en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene kool gevuld met linzen en rijst in rode wijnsaus

Ingrediënten:
basmatirijst, bieslook, boter, bruine rijst, fontana, gedroogde linzen, goudse kaas, groentebouillon, gruyère, mozzarella, olijfolie, peterselie, rode wijn, savooiekool, tijm, tomatenpuree, ui, witte kool, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Stoofschotel van vlees en zuurkool

Ingrediënten:
boter, gedroogde paddestoelen, gedroogde pruimen, hamlappen, magere runderlappen, pruneaux, saucijs, spekreepjes, ui, peper, vleesbouillon, zout en zuurkool

Keuken:
Pools
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Risotto met zuurkool en porcini

Ingrediënten:
boter, bouillon, fruit, kaas, olie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, rijst, risotto, risottorijst, spekblokjes, ui, vet, water, water, wijn, witte wijn, zuurkool en zwarte peper

Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Romige zuurkool met kip

Ingrediënten:
crème fraîche, bouillonpoeder, champignons, boter, gerookte spekreepjes, ui, kippenbouten, milde paprikapoeder, peper, wijnzuurkool en zout

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Fazant met gekruide zuurkool en kweepeer

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazant, ganzenvet, gevogeltebouillon, jeneverbes, jonagold appel, kaneelstokje, karwijzaad, kristalsuiker, kruidnagel, kweepeer, laurierblad, peper, ui, witte wijn, zout, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Taart van groene kool

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, dille, ei, mayonaise, savooiekool, ui, witte kool, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene kool gevuld met volkorenbroodsalade

Ingrediënten:
bieslook, boter, fontana, goudse kaas, groentebouillon, gruyère, knoflook, mozzarella, olijfolie, peterselie, savooiekool, ui, volkoren broodsalade, witte kool, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: peperige paarse soep

Ingrediënten:
amandelmelk, appel, balsamicoazijn, bieslook, bouillon, eieren, extra vergine olijfolie, bieslook, groentebouillon, klokhuis, kool, olijfolie, rodekool, rode ui, rode uien, tijm, tijm, ui, uien, verse rodekool, verse tijm, vlees, zoete appel, 
zout en peper, zuivel en zwarte peper

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Groene kool gevuld met linzen en rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bieslook, boter, bruine rijst, fontana, gedroogde linzen, goudse kaas, groentebouillon, gruyère, knoflook, mozzarella, olijfolie, peterselie, savooiekool, ui, witte kool, witte rijst, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Rode bietensoep - borsjtsj

Ingrediënten:
boter, knol, laurierblaadje, rode biet, rode wijnazijn, rundvlees, rundvleesbouillon, suiker, ui, verse dille, verse peterselie, witte kool, wortels, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / rundvlees / groente
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...