50 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobladpeterseliebleekselderijbotereigroentekikkererwtenknoflookkomkommernootmuskaatolieolijfoliepeperpeterseliesuikertomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Harira met snijbiet, tomaten en oregano

Ingrediënten:
bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Couscoussalademet uien

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, couscous, koriander, munt, olijfolie, peper, bladpeterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Fajitas met gegrilde kip

Ingrediënten:
avocado, bloemtortilla, citroensap, kipfilet, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, oregano, tabasco, trostomaat, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zeebaars met geelwortelaardappels in rasambouillon

Ingrediënten:
aardappels, boter, citroensap, garam masala, gedroogde rode chilipeper, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, ghee, grof zeezout, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, tamarindepulp, tomaat, ui, zeebaarsfilet, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Frisse ballen van big uit de oven

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, ei, gemalen koriander, half-om-halfgehakt, harissa, karwijzaad, knoflook, olijfolie, rijst, sjalot, tomaten uit blik, varkensgehakt, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Basisrecept uit Moro:

Lamsmarinade - islamitisch-mediterrane marinade

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomatenpuree, ui, verse koriander en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Guacamole

Ingrediënten:
avocado, citroensap, hot peppersauce, limoensap, peper, rode ui, sjalot, tabasco, tomaat, verse koriander, zout en zure room

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Recept uit Minimania:

Hummuscups

Ingrediënten:
doperwten, gemalen komijn, boter, groente, harissa, honing, koriander, munt, olijfolie, peper, rijst, rode biet, sesamolie, sesampasta, sinaasappel, sojabonen, suiker, knoflook, knoflook, citroensap, zout, volkoren tarwemeel en wortels

Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kikkererwtensoep met gnocchi van kikkererwten en ricotta

Ingrediënten:
bloem, chilipeper, chilipoeder, citroen, citroensap, garam masala, geleisuiker speciaal, gemberwortel, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, komijnzaad, koriander, mosterdzaad, neutrale olie, nootmuskaat, oregano, peper, ricotta, room, tahin, tomaten, ui en zout

Keuken:
Indiaas / Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Stoofpot van snijbiet, kikkererwten en tamarinde

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, koriander, korianderzaad, olijfolie, rondkorrelrijst, snijbiet, tamarindevruchtvlees, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Kip met varkensvlees in pindasaus - pipi-an I

Ingrediënten:
annattozaad, arachideolie, citroensap, kippenbout, knoflook, krulpeterselie, lichte sojasaus, magere varkenslappen, mager spek, olie, peper, pindakaas, rode spaanse peper, tomaat, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Gestoofde runderrollade - morcon

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, knoflook, komkommer, kruidenazijn, krulpeterselie, lichte sojasaus, limoensap, maïzena, olie, peper, runderbouillon, runderrollade, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, voorjaarsui en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 1 - bahmi djawa 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, goela djawa, ketjap benteng manis, kippenbout, knoflook, komkommer, limoensap, mie, olie, peper, prei, sambal oelek, sperziebonen, taugé, tomaat, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse koriander, witte kool en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met eieren in kruidige saus - goelai oedang dan telor

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, ei, gemberwortel, goela djawa, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, noorse garnalen, peper, sambal oelek, steurgarnaal, tomaat, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gevulde javaanse omelet - telor dadar isi djawa

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, djinten, ei, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketoembar, knoflook, komijn, komkommer, koriander, laos, maïsolie, peper, rundergehakt, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Verscholen eieren (met saus) - telor boengkoes (berkoeah)

Ingrediënten:
augurk, broodkruim, bruine basterdsuiker, chilisaus, citroensap, ei, goela djawa, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflook, komkommer, koriander, mager rundergehakt, maïsolie, nootmuskaat, paneermeel, peper, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Haal meer recepten op...