115 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: boterknoflookkruidenlaurierlaurierbladolijfoliepeperpeterseliepreirozemarijnselderijspecerijensuikertomaattomatenpureeuivetwaterwortelzout
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Basisrecept uit De Oosterschelde kreeft:

court-bouillon

Ingrediënten:
citroensap, cognac, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, prei, selderij, tijm, ui, venkel, water, winterwortel en witte wijn

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kip, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, knoflook, knolselderij, korianderzaad, kruidnagel, laurier, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Gekookt hammetje met mosterd-honingkorst

Ingrediënten:
bleekselderij, honing, jeneverbes, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, mosterd, peper, puntham, tijm, ui, winterpeen en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met ossentong, zure bieten en mierikswortel

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, briochebroodjes, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, laurier, mierikswortelcrème, olijfolie, ossentong, salie, tafelsuiker, tijm, ui, wortel, zeezout, zure bieten en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Brunch / lunch uit Nopi:

Varkenspoot met gebakken bonen, gebakken ei en zuurdesembrood

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, engels mosterdpoeder, gedroogde chilivlokken, gedroogde oregano, gemalen piment, grof zeezout, knoflook, kruidnagelpoeder, laurier, limabonen, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, varkenspoot, wortel, zuiveringszout, zuurdesembrood, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch / avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Haggis uit Essex in de stijl van shepherd'spie

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, gemalen kruidnagel, gerookt dooregen spek, hacheevlees, havermout, kippenlevertjes, lamshart, lamsniertjes, lamsschouder, laurier, nootmuskaat, olijfolie, peper, piment, runderbouillon, schapenschouder, sinaasappel, tijm, ui, varkenshart, whisky, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Ossenstaart met rioja en chorizo - rabo de toro con rioja

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipepervlokken, chorizo, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossestaart, peterselie, pikant paprikapoeder, rode rioja, tarwebloem, tomatenpuree, ui, venkelzaad, verse tijm, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Basisrecept de lekkerste paella

Ingrediënten:
bonen, bouillon, groente, knoflook, kruiden, olijfolie, rijst, saffraan, schelpdieren, specerijen, tomaat, ui, vis, vlees, water en worst

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Everzwijnstoofschotel met wilde paddenstoelen, kastanjes en chorizo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cantharellen, chorizo, extra vierge olijfolie, figatellu, gedroogd eekhoorntjesbrood, jeneverbes, kastanje, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ontbeende everwzijnbout, peterselie, rode vermout, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensschouderlappen, wilde paddestoelen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bouillon, runderpoelet

Ingrediënten:
beenderen, citroen, foelie, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, prei, runderpoulet, selderij, tijm, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Ham in aspic met peterselie - jambon persillé, tradition bourguignonne

Ingrediënten:
bladgelatine, bleekselderij, bourgogne aligoté-wijn, braadvocht, crème fraîche, gepekelde varkensschouder, gladde peterselie, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, laurierblaadjes, peperkorrels, prei, reuzel, sjalot, tijm, ui, varkenspoot, peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, bruine roux, citroen, citroengras, foelie, kastanjechampignons, knoflook, kruidnagel, laurier, lavaswortel, madeira, peperkorrels, peterselie, peterselieblad, prei, rund, spaanse peper, tijm, ui, winterwortel en worcestersaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Snack of tussendoortje uit Soepen:

Kikkerbilbitterbal

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, boter, ei, jeneverbessen, kikkerbilletjes, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, puy-linzen, mangochutney, paneermeel van inktvisbrood, peperkorrels, peterselie, prei, selderij, sjalot, tijm, ui, visbouillon, witte wijn en wortel

Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Hertenragout met bessen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cranberries, hertebout, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, peper, peterselie, poedersuiker, port, rodebessengelei, rode wijn, rodewijnazijn, rozemarijn, tijm, ui, veenbessen, wildfond, wortels, zout en zwarte bessen

Soort:
wild
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Gesmoord rundvlees

Ingrediënten:
bier, blanke jus, bonenkruid, boter, cassonade, charolais, kaas, kalfsbeentje, kaneel, knoflook, kruidenbuiltje, kruidnagel, laurier, majoraan, peper, peterselie, room, schouderham, selderij, tijm, tomatenpuree, tomatensaus, ui, vetspek, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gratin van rivierkreeft - gratin de queues d'écrevisses

Ingrediënten:
boter, broodkruim, champignon, crème fraîche, eierdooier, gruyère, knoflook, kruidnagel, laurierblad, maïzena, peper, peperkorrel, rivierkreeftjes, selderijstengel, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
crumble/gratin / schaal- en schelpdieren
Haal meer recepten op...