34 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbleekselderijbotergemalen komijngroentehoningkikkererwtenknoflookkomijnpoederolijfoliepeterselierode paprikarode uisuikeruiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Meld u gratis aan!

Zoek door uw kookboeken.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als u zich nu (gratis) aanmeldt op de website, kunt u uw eigen online boekenplank vullen met uw kookboeken en vindt u vervolgens recepten uit uw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gestoomde aubergine met tomaat

Ingrediënten:
aubergine, azijn, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, olie, paprikapoeder, peper, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Vis-tagine met aardappelen, tomaten en olijven

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene paprika, heekmoot, kerstomaat, knoflook, krieltjes, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, rode-wijnazijn, verse koriander, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, gele paprika, groene paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Casa Moro:

Gegrilde auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, tomaat, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Tagine met sardinegehaktballetjes

Ingrediënten:
azijn, citroensap, gemberpoeder, rode paprika, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper, peterselie, rode ui, sardientjes, tomaat en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Gyros

Ingrediënten:
bindsla, citroensap, eiwit, gemalen koriander, knoflook, lamsbout, oregano, paprikapoeder, pitabroodjes, rosbief, saffloerolie, tomaten, tzatziki, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Gemarineerde zeebaars

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, pikante paprikapoeder, tomaat, ui, wortel, zeebaars en zoete paprikapoeder

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kabeljauw met charmoula

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kabeljauwfilet, knoflook, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatensap, vastkokende aardappel, venkelknol, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Geprakte puy-linzen met tahin en komijn

Ingrediënten:
boter, citroensap, eieren, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, puy-linzen, rode ui, tahin, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Najats recept voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, ei, gele ui, gemalen komijn, gemalen koriander, gerookt paprikapoeder, harissa, honing, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rundergehakt, sinaasappelsap, sukade, sumak, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Jurgens groentetajine met artisjokken

Ingrediënten:
aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Couscous au poisson - Tunesische couscous met vis

Ingrediënten:
aardappelen, bladpeterselie, bleekselderij, brasem, chilipeper, citroensap, courgette, heek, kabeljauw, kaneel, kefta de poisson au coriandre en citron confit, koriander, kruidnagel, olie, paprikapoeder, peper, pompoen, raapjes, saffraan, schelvis, tomaten, tomatenpuree, ui, visballetjes, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Mechouia

Ingrediënten:
aubergine, bosui, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, harissa, karwijzaad, kerstomaat, knoflook, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode ui, rodewijnazijn, verse koriander en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Shakshuka met kidneybonen en tahindressing

Ingrediënten:
bulgur, eieren, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kidneybonen, olijfolie, paprikapoeder, pitabroden, tahin, knoflook, tomaat uit blik, kruiden, citroensap, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Persiana: Salade van parelgort, gegrilde bimi & za'atar

Ingrediënten:
bimi, chilipeper, citroenen, citroensap, erwtenscheuten, peper, peterselie, gemalen koriander, ui, griekse yoghurt, groenten, kerstomaat, kiemgroenten, water, olijfolie, oregano, parelgort, peper en zout, bladpeterselie, rode chilipepers, rode ui, rode uien, vruchtensap, sesamzaadjes, tijm, korianderpoeder, tomaten, yoghurtdressing en zout

Haal meer recepten op...